Skip links
umetna inteligenca

Umetna inteligenca v podjetništvu

Umetna inteligenca v zadnjem času vse bolj spreminja svet. Vpliva na vse aspekte naših življenj, velik vpliv pa ima tudi na posel in podjetništvo. Podjetniki odkrivajo nove in nove priložnosti, kako z uporabo umetne inteligence avtomatizirati procese in si olajšati delo. Poglejmo, kakšne prednosti in slabosti umetna inteligenca prinaša v svet podjetništva.

Tudi vi razmišljate o ustanovitvi podjetja? To lahko preprosto in brezplačno uredite na Dati. Pred registracijo se lahko posvetujete tudi z našimi podjetniškimi svetovalci, ki jih lahko pokličete na 01 600 1530 ali jim pišete na data@data.si.

Kako enostavno ustanoviti podjetje?

Kako umetna inteligenca koristi podjetnikom?

Najpomembnejši vidik uporabe umetne inteligence je zmanjšanje stroškov in porabe časa. Umetna inteligenca vam lahko pomaga avtomatizirati procese, tako da namesto vas opravlja ponavljajoče se naloge, kot je denimo obdelava podatkov. Nudi tudi analitična orodja, ki vam pomagajo analizirati zbrane podatke. Posledično boste v hitrejšem času in za manj denarja dobili boljši vpogled v potrebe, želje in vedenje vaših (potencialnih) strank, ki jih boste zato lahko bolj osebno nagovorili, stkali trdne vezi in jim omogočili optimalno uporabniško izkušnjo.

Informativni izračun plače

Kako začeti uporabljati umetno inteligenco

Umetna inteligenca ni noben »bavbav«. Prvi korak ste že naredili, če berete ta članek. Ni vam treba takoj avtomatizirati vseh procesov. Najprej poskusite uporabiti katerega izmed brezplačnih orodij, ki vam jih bomo predstavili spodaj, nato pa se odločite, kako jih lahko vpeljete v svoje delo. Če boste sledili naslednjim nasvetom, vam bo umetna inteligenca zagotovo olajšala delo:

  1. Določite cilje in izzive: Pred začetkom uporabe umetne inteligence si postavite jasne cilje. Razmislite, katere poslovne procese želite izboljšati ali avtomatizirati in kakšne izzive želite rešiti z uporabo umetne inteligence.
  2. Pridobite ustrezne podatke: Umetna inteligenca temelji na podatkih, zato je pomembno, da imate kakovostne, obsežne in ustrezno strukturirane podatke. Pridobite jih iz različnih virov in temeljito preverite njihovo resničnost, da bodo vaši sistemi z umetno inteligenco delovali učinkovito.
  3. Izberite ustrezna orodja in platforme: Na trgu je na voljo veliko orodij in platform za uporabo umetne inteligence. Poiščite tiste, ki najbolje ustrezajo vašim potrebam in proračunu. Za začetek preberite naš nabor orodij, ki jih lahko preizkusite brezplačno!
  4. Uvedite postopno: Namesto, da bi se vrgli v globoke vode, začnite z majhnimi koraki. Implementirajte umetno inteligenco v manjše segmente vašega poslovanja in postopoma širite uporabo. To vam bo omogočilo učenje in prilagajanje, preden se lotite večjih projektov.
  5. Usposobite zaposlene: Uvedba umetne inteligence zahteva tudi usposabljanje zaposlenih. Prepričajte se, da so vaši zaposleni seznanjeni z delovanjem in uporabo umetne inteligence ter da imajo potrebne veščine za delo s to tehnologijo.
  6. Sledite rezultatom: Redno spremljajte rezultate in učinkovitost umetne inteligence v vašem podjetju. Čeprav se boste morda srečali s prvimi izzivi, je pomembno, da vztrajate in se prilagajate za dosego najboljših rezultatov.

Vse o normiranem s.p.

pravno svetovanje

Koliko znašajo popoldanski s.p. prispevki 2023?

Umetna inteligenca skozi različna orodja

Umetna inteligenca je prosto dosegljiva. Lahko začnete z najbolj razširjenim orodjem ta trenutek, to je ChatGPT. To orodje je del OpenAI in ima brezplačno različico, ki jo lahko preizkusi kdorkoli. Lahko ga vprašate vprašanja, ga prosite, da vam napiše ali prevede kakršno koli besedilo. Umetna inteligenca govori vse jezike, ne le naravnih ampak tudi programske. To pomeni, da si lahko z njo pomagate pri pisanju kode oziroma programiranju.

Kilometrina 2023, kakšni zneski veljajo?

Še nekaj (brezplačnih) orodij za uporabo umetne inteligence in kaj lahko z njimi počnete:

  • Google’s Teachable Machine: Uporabniki lahko enostavno ustvarijo lastne modele strojnega učenja. Brez programiranja lahko trenirajo modele za prepoznavanje slik, zvokov ali gest z uporabo interaktivnega vmesnika.
  • IBM Watson Studio: IBM ponuja brezplačno različico Watson Studia, kjer lahko uporabniki razvijajo in delijo modele strojnega učenja. Omogoča preprosto nalaganje in obdelavo podatkov ter izdelavo modelov z uporabo različnih algoritmov.
  • Microsoft Azure Cognitive Services: Azure ponuja brezplačen načrt za nekatere svoje storitve, kot so prepoznava govora, prepoznavanje obrazov, analiza sentimenta itd. S temi storitvami lahko podjetniki vključijo funkcionalnosti umetne inteligence v svoje aplikacije.
  • TensorFlow Playground: To je interaktivno spletno orodje za učenje in razumevanje dela z odprtokodnim ogrodjem za strojno učenje TensorFlow. Uporabniki lahko eksperimentirajo z različnimi modeli in parametri, da bolje razumejo delovanje strojnega učenja.
  • Google Colab: To je brezplačna spletna platforma za delo z Pythonom in TensorFlowom. Omogoča izvajanje in deljenje Jupyter zvezkov, ki vsebujejo kodo, podatke in grafe, kar je uporabno za učenje in razvijanje modelov strojnega učenja.
  • DeepAI: DeepAI je platforma, ki ponuja različne storitve umetne inteligence, kot so prepoznavanje slik, generiranje besedila, klasifikacija, in še več.

Registracija s.p. – hitro in enostavno!

Ali ima umetna inteligenca sploh kakšne slabosti?

Kot vsaka druga stvar tudi umetna inteligenca prinaša svoje izzive. Morda vam bodo brezplačna orodja kmalu postala preveč preprosta in se boste odločili za nadgradnjo. To pa lahko prinese visoke stroške, sploh če boste vlagali v strojno opremo in izobraževanje zaposlenih. Ker umetna inteligenca temelji na podatkih, ki morajo biti za njeno uspešno delovanje kakovostni, ustrezni in pravilno strukturirani. Pomanjkanje kakovostnih podatkov pomeni tudi pomanjkljivo delovanje umetne inteligence. Še eden izmed zadržkov, s katerim se srečujejo podjetniki ob uporabi umetne inteligence, je etika. Treba se je zavedati, da uporaba umetne inteligence prinaša etične dileme v zvezi z zasebnostjo podatkov.

Koliko znaša minimalna plača 2023?

Naj vas zgoraj naštete lastnosti ne odvrnejo od uporabe umetne inteligence. S postopnim pristopom, jasnimi cilji in pravo izbiro orodij lahko podjetniki uspešno začnejo uporabljati umetno inteligenco. Ne pozabite, da je umetna inteligenca orodje, ki vam pomaga izboljšati vaše poslovanje, in da je ključno, da jo uporabite na način, ki je najboljši za vaše podjetje.

Pri poslovanju pa vam lahko pomagamo tudi mi! Na DATA točki lahko ustanovite podjetje, uporabljate storitve našega računovodskega servisa, se izobražujete in še več! Vse na enem mestu, na telefonski številki 01 600 1530 ali elektronskem naslovu data@data.si.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search