Skip links

Program Dnevov podjetništva 2018

torek, 13. november 2018  
8.30 – 9.00 Registracija udeležencev
9.00 – 9.10 Uvodni nagovor mag. Anita Ličen Žagar, direktorica podjetja Data, d.o.o., Jožka Hegler, v.d. direktorja, Tehnološki park Ljubljana, d.o.o.
9.10 – 9.55 Zakoni in pravilniki: prijatelji ali sovražniki podjetnika?

Svet zakonov, pravilnikov in evidenc je za podjetnike pogosto zastrašujoč. A poslovanje, ki ni usklajeno z zakonodajo, se običajno slabo konča. Predavateljica Manja Veličkovič bo udeležencem 11. Dnevov podjetništva predstavila vse obveznosti – pravilnike, kadrovske evidence in ostale interne akte, ki jih slovenskim delodajalcem nalaga zakonodaja.

Manja Veličkovič, pravna svetovalka, Data, d.o.o.
10.00 – 10.45 Davčna osnova s. p. za telebane

Podjetniki se pogosto sprašujejo o optimalnih odločitvah, povezanih z davki. Ugotavljanje davčne osnove na podlagi normiranih stroškov denimo ni vedno optimalna odločitev za vsakega samostojnega podjetnika. Izkušeni davčni svetovalec Jure Filip bo predstavil vse možnosti na tem področju in tudi nekaj praktičnih primerov poslovanja samostojnih podjetnikov, ki ugotavljajo davčno osnovo z upoštevanjem normiranih stroškov  in dejanskih stroškov.

Jure Filip, davčni svetovalec, Data, d.o.o.
10.45 – 11.00 Odmor za kavo
11.00 – 11.55 Prodor v tujino – ni treba, da greste sami (okrogla miza)

Razmišljate o internacionalizaciji svojega podjetja? Predstavniki ministrstva za zunanje zadeve, ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Slovenske izvozne banke bodo predstavili, kje najti podporo, ko se odločite, da boste svoje poslovanje razširili v tujino. Predstavili bomo tudi dobro prakso slovenskega podjetja, ki mu je prodor v tujino že uspel.

mag. Alenka Suhadolnik, Ministrstvo RS za zunanje zadeve; Nadja Cvek, Slovenska izvozna in razvojna banka (SID); Jure Pučko, Doctrina
12.00 – 12.45 Kriptovalute: vas bo FURS obdavčil?

Davčni svetovalci v podjetju Data opozarjajo, da poslovanje s kriptovalutami z računovodskega vidika ni zadovoljivo urejeno. Kljub številnim pojasnilom finančnih uprav mnogih držav – tudi Finančne uprave RS – organi, zadolženi za sprejemanje računovodskih standardov in usmeritev še kar molčijo. Na podlagi doslej znanih priporočil bomo na 11. Dnevih podjetništva napovedali, kako vas bo FURS obdavčil.

Jure Filip, davčni svetovalec, Data, d.o.o.
12.45 – 13.45 Odmor za kosilo
13.45 – 14.20 Padci in neuspehi – sestavni del podjetniške zgodbe o uspehu

Neuspehi so sestavni del podjetniške zgodbe o uspehu. Javna agencija Spirit bo v pogovoru s podjetniki, ki so na svoji poslovni poti že »padli,« osvetlila razliko med dvema vrstama ponovnih začetkov. Ponovni začetek poslovanja je namreč v Sloveniji povezan z veriženjem podjetij in drugimi slabimi praksami. A podjetniška pot je pot učenja in velika večina podjetnikov ne uspe v prvem poskusu. Prav znanje in izkušnje, ki jih pridobijo s padci, omogočajo kasnejši uspeh.

mag. Mojca Skalar Komljanc, javna agencija Spirit
14.25 – 15.10 Končno dobiček! Kam z njim, da ne skopni?

V Sloveniji je po dolgih letih gospodarske krize zavel optimističen duh in številna podjetja se sprašujejo, kam vložiti dobiček. Samo Lubej ob kreiranju celovitih premoženjskih rešitev ugotavlja, da je to še poseben izziv za podjetniške družine, ki imajo po njegovih izkušnjah v podjetju praviloma okoli 75 odstotkov svojega premoženja. Udeležence bo opozoril na najpogostejše – lahko tudi usodne – napake in delil nekaj naložbenih nasvetov, ki jih oblikuje na podlagi več kot 20-letnega delovanja na tem področju.

mag. Samo Lubej, vodja PROSPERITA Family Office
15.15 – 16.00 Bitka za talente: kako pritegniti in zadržati dober kader?

Izziv, s katerim se dandanes srečuje skoraj vsak slovenski delodajalec: kako pritegniti in predvsem – kako zadržati dober kader? Perspektivni strokovnjaki in obetavni zaposleni imajo namreč običajno več ponudb za zaposlitev. Lucija Ozimek ima bogate kadrovske izkušnje ter je nenehno v stiku  s kandidati in z delodajalci. Po zaslugi številnih uspešno izpeljanih  projektov iskanja in selekcije kadrov bo z nami delila svoje izkušnje na tem področju.

Lucija Ozimek, Trenkwalder kadrovske storitve, d.o.o.

 

sreda 14. november 2018  
8.30 – 9.00 Sprejem in registracija udeležencev
9.00 – 9.05 Pozdrav in pregled dogajanja prvega dne Vera Nunič, Tehnološki park Ljubljana, d.o.o.
9.05 – 10.35 Gradnja blagovne znamke – tek na dolge proge

Ustrezna postavitev nove ali osvežitev že obstoječe blagovne znamke pripomore k prepoznavnosti na trgu, hitrosti rasti in doseganju poslovnih ciljev. Na delavnici bomo prečesali osnovne prijeme brandinga, spisali lekcije na uspešnih in neuspešnih primerih iz prakse ter poiskali priložnosti tudi za vaše blagovne znamke.

Darja Brečko Poženel, dbp studio

 

10.40 – 12.10 PRODAJA ustvarja uspešno podjetje!

SmartPa, podjetje bolj znano pod znamko Datafy, velja za enega najuspešnejših članov Tehnološkega parka Ljubljana na področju prodaje. Od njih bomo dobili odgovore na ključna prodajna vprašanja. Kako vzpostaviti ustrezno prodajno ekipo? Na kakšen način pridobiti stranke? Kako obdržati stranke (»Customer retention«)?

Igor Panjan, SmartPA
12.10 – 13.00 Odmor za kosilo
13.00 – 14.00 Mladi podjetniki se predstavijo – “pitching corner

Predstavili se bodo najbolj perspektivni udeleženci programa Mladi podjetniki 2017-2019, v obliki kratkih pitchev. O zmagovalcu bo odločala strokovna komisija in udeleženci z »live voting-om«

Vlado Begović, Tehnološki park Ljubljana, d.o.o.

 

14.05 – 15.35 5 zlatih pravil uporabe družbenih omrežij

Kratek pregled pravil, kako uporabiti LinkedIn, Facebook in Instagram za vse, ki vstopajo v svet podjetništva. Spoznali bomo najboljše prakse in se izognili pogostim napakam. Mag. Manca Korelc je večkrat nagrajena strokovnjakinja za vsebinski marketing z 10-letnimi izkušnjami na področju digitalnega marketinga.

mag. Manca Korelc, BIC – Business Intelligence Center
15.35 – 15.45 Odmor
15.45 – 17.00 Kriptovalute in blockchain. Kje smo zdaj in kam gremo?

Blockchain niso samo kriptovalute, ampak gre za tehnologijo, ki bo vplivala na javni in zasebni sektor. Tokenizirana ekonomija, pametne pogodbe, pametne gospodarske družbe, državne kriptovalute. Vse to nas čaka v bližnji prihodnosti.

Peter Merc, Blockchain Think Tank Slovenia

 

Aktivnost sofinancirajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, javna agencija Spirit in Evropski sklad za regionalni razvoj.

Home
Account
Cart
Search