Skip links
transakcijski račun

Transakcijski račun je obvezen, FURS piše visoke kazni

Transakcijski račun je obvezen za vse poslovne subjekte. Brez računa ni dovoljeno poslovati, določa Zakon o davčnem postopku. Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) piše kazni podjetnikom, ki kršijo ta zakon.  Za vse davčne zavezance, ki vodijo poslovne evidence, je transakcijski račun torej obvezen. Imate tudi vi kakšno vprašanje glede davkov in poslovanja? Obrnite se na naše davčne svetovalce, ki vam bodo zagotovo znali pomagati. Tudi, če šele razmišljate o ustanovitvi podjetja, se pravočasno pozanimajte o obveznostih, ki jih boste imeli. Pokličite nas na 01 600 1530 ali nam pišite na e-mail: data@data.si.

Izračunajte si svojo plačo z našim kalkulatorjem!

Brez računa poslovalo preko 400 podjetnikov

V mesecu juniju je FURS izrekel kazni več kot 400 podjetjem in podjetnikom, ki so poslovali brez računa. To je skoraj trikrat več, kot v prvih petih mesecih 2023. Kaj pa so razlogi za neodpiranje transakcijskih računov? Včasih se podjetniki odločijo za zaprtje računa v času, ko njihovo podjetje ne posluje, nato pa ga ne odprejo nazaj. Odprtje računa pa lahko zavrne tudi banka. V tem primeru morate odpreti transakcijski račun pri drugem ponudniku.

Kako odpreti s.p.?

davčno svetovanje

Kilometrina 2023, kakšni zneski veljajo?

Kako visoke so globe za poslovanje brez računa?

Globe za poslovanje brez računa so res visoke. Za podjetja in podjetnike so lahko celo usodne, saj si jih ne morejo privoščiti. Znašajo namreč med 800 in 30.000 € za poslovne subjekte, poleg tega pa morajo kazen plačati tudi odgovorne osebe. FURS jim izreka kazni v višini od 400 do 4000 €. Samostojni podjetniki za poslovanje brez računa dobijo globe, ki se gibljejo med 800 in 10.000 €.

Vse kar morate vedeti o normiranem s.p.

Poslovanje brez računa v Sloveniji

Sicer lahko poslujete tudi, če transakcijskega računa nimate odprtega v Sloveniji. Vendar pazite. Če odprete račun v tujini, morate obvestiti FURS. V primeru odpiranja računa pri slovenskih ponudnikih plačilnih storitev pa to ni potrebno. FURS namreč te podatke avtomatično pridobi iz registra transakcijskih računov.

Vse o ustanovitvi podjetja!

Odprtju podjetja naj sledi tudi transakcijski račun

Vse, kar potrebujete za začetek svoje podjetniške poti, dobite na Dati. Pomagamo vam z izobraževanji in svetovanji pred pričetkom postopka registracije. Naši davčni svetovalci vam lahko podrobno razložijo, zakaj je transakcijski račun obvezen za poslovanje. Z veseljem pa vam pomagamo tudi pri vodenju poslovnih knjig. Vse, kar morate storiti, je, da nas pokličete na 01 600 1530 ali nam pišete na data@data.si. Veseli bomo, če nas obiščete tudi na družbenih omrežjih – Facebook, Instagram in LinkedIn.

Prijavite se na naše e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search