Skip links

8. Dnevi podjetništva

Prijave so zaključene!

V torek, 17. novembra 2015 in v sredo, 18. novembra 2015, boste lahko mladi, stari in bodoči podjetniki zasedli stole v Tehnološkem parku Ljubljana in prisluhnili dvanajstim brezplačnim predavanjem, se družili in izmenjali podjetniške izkušnje.

Dneve za izmenjavo znanja in idej v partnerstvu znova organizirata podjetje Data d. o. o. in Tehnološki park Ljubljana d. o. o.

Predavanja bodo potekala v Tehnološkem parku Ljubljana – Tehnološki park 19 – stavba B, Ljubljana.

Dnevi podjetništva

Prvi dan bodo predavatelji predstavili vsebine, s katerimi bodo podjetniki lažje shajali v slovenskem podjetniškem okolju.

Najprej bodo govorili o pravnem okvirju, ki se mu morajo prilagoditi slovenski podjetniki in o tem, kaj pričakovati, ko vas nepričakovano obišče kateri od inšpektorjev. Sledila bo celovita predstavitev davčnega potrjevanja računov in kaj pomeni, če trgovino preselimo na splet. Po odmoru za kosilo boste lahko izvedeli vse o možnostih, kakšne načine dela poznamo in kako so obdavčene. Preden se bomo prvi dan poslovili, pa boste lahko izvedeli, zakaj je pomemben poslovni načrt in kako se izogniti napakam v zagonskem podjetništvu.

V drugem dnevu se bomo iz Slovenije zazrli v svet.

Najprej vam bomo predstavili pot, ki vam jo lahko pomagamo prehoditi od ideje so članstva v Tehnološkem parku Ljubljana. Sledila bo predstavitev nacionalne podpore za startupe in načinov, kako lahko pridete do evropskih sredstev. S konkretnimi izkušnjami iz tujine se bo Dnevom podjetništva 2015 pridružil tudi 35-letnik, ki je v tujini že uspel. Z vami pa bomo delili tudi znanje o vsebinskem marketingu in zaščiti poslovnih idej.

Dogodek vsako leto obišče več kot 1.800 udeležencev – študentov, mladih in potencialnih podjetnikov, podjetnikov, ki bi radi razširili svoje podjetniško znanje ter predstavnikov uveljavljenih podjetij in javnih ustanov.

Vsa predavanja so BREZPLAČNA! Prijavite se čim prej, saj je število stolov v predavalnici omejeno!

Dnevi podjetništva 2015 - program (torek 17. 11.)

torek,
17. 11. 2015
8:00 – 8:30Prijava udeležencev, podpisovanje liste prisotnosti
8:30 – 8:45Nagovor udeležencev (TP Lj in DATA)
8:45 – 10:00Podjetnik med zakoni in inšpektorati – Sabina Dimnik, Bogdana Rejc, Jure Filip, DATA d. o. o.
Samo za naštevanje vseh zakonov, ki krojijo podjetniško pot podjetnikom v Sloveniji, bi lahko porabili več ur, zato tega ne bomo počeli. Povedali pa vam bomo, na katere dele slovenske zakonodaje morate biti še posebej pozorni, katere inšpektorje lahko pričakujete, da vam bodo vsaj enkrat v podjetniški karieri potrkali na vrata in kaj narediti, ko se to zgodi. Ne bomo govorili na pamet, ampak bomo z vami delili konkretne zgodbe iz podjetniških vrst.
10:15 – 11:30


Vse o davčnih blagajnah v uri in pol – Jure Filip, DATA d. o. o.
Ne glede na velikost podjetja, bodo morali vsi, ki poslujejo z gotovino, od novega leta dalje uporabljati elektronske davčne blagajne. Na uvedbo se morajo pripraviti tako podjetniki, ki že elektronsko izdajajo račune, kot tudi tisti, ki tega doslej še niso počeli. Kdo so zavezanci, kaj vse jih čaka in kdaj ter kakšne so globe za prekrškarje, smo strnili v avtorski seminar, kjer o davčnih blagajnah izveste vse na enem mestu.
11:30 - 11:45Davčne blagajne v Pantheonu - Ambrož Jarc, Datalab d. d., vodja področja maloprodajne rešitve
Kako delujejo davčne blagajne v Pantheonu, predstavitev tehnične rešitve za davčno potrjevanje računov.
12:00 – 13:00Kaj morate vedeti, preden preselite trgovino v oblak? – Bogdana Rejc, Borut Ratej, DATA d. o. o.
Doseg in število kupcev je z eno fizično trgovino omejeno s kilometri, trgovino v oblaku pa od kupcev loči le iznajdljivost pri uporabi spletnih orodij in poštne storitve. V prvem delu predavanja bomo tako predstavili, na katere formalne omejitve morate biti pozorni, ko se odločate za spletno trgovino. V drugem delu pa, kako čim ceneje zgraditi trgovino v oblaku, kako z njo poslovati.
13.00 – 13:30Odmor za kosilo
13:30 – 15:00Različne oblike dela in zaslužka ter njihova obdavčitev – Sabina Dimnik, DATA d. o. o.
Imate podjetniško idejo, a še na razmišljate o ustanovitvi podjetja? Trgu in drugim podjetjem jo lahko predstavite in sklenete sodelovanje tudi s pomočjo katere od drugih oblik dela in zaslužka. Bi radi ob službi zaslužili še kakšen evro? Katere oblike dela poznamo pri nas, kako so obdavčene in katera je najugodnejša v katerem primeru, izveste na predavanju.
15:15 – 16:00Poslovni načrt – birokratska nadloga ali podjetnikov adut? – Dario Berginc, DATA d. o. o.
Že imate podjetniško idejo, a ne veste, kako se lotiti poslovnega načrta? Pravzaprav niste vedeli, da ga potrebujete? Na predavanju boste izvedeli, zakaj je poslovni načrt obvezni del uspešne podjetniške poti, kateri so njegovi bistveni elementi in kako dober poslovni načrt postane podjetnikov adut. Naj vas ne vodijo nepremišljene poteze – najuspešnejši podjetniki so tisti, ki svoj naslednji korak – načrtujejo!
16:15 – 17:00Pet najpogostejših napak v zagonskem podjetništvu – Domen Bole, Tehnološki park Ljubljana d. o. o.
Ob neverjetni hitrosti sprememb v okolju se prihodnosti praktično ne da več napovedati. Zato je treba istočasno z razvojem produkta, razvijati tudi kupce s tem, da jih čim bolj spoznavamo in produkt prilagajamo odzivom s trga. Če tega ne storimo, tvegamo ogromno in to je lahko usodno za prihodnost ideje oz. podjetja. Seznanili se boste z osnovami vitkega podjetništva in spoznali najpogosteje napake, ki jih podjetniki delajo v praksi.

Dnevi podjetništva 2015 - program (sreda 18. 11.)

sreda,
18. 11. 2015
9:00 – 9:30Sprejem in registracija udeležencev
9:30 – 10:15Od ideje do članstva v Tehnološkem parku Ljubljana – Marjana Majerič, Tehnološki park Ljubljana d. o. o.
Kako storiti prvi korak, ko se ideja rodi? Na koga se obrniti in kako idejo realizirati? Zagon start-upa ima nekaj osnovnih zakonitosti, ki se jih je potrebno držati. Za razvoj ideje in prodor na trg so pomembne izkušnje, pa tudi mednarodna mreža in vrhunski strokovnjaki, kjer pride prav članstvo v Tehnološkem parku Ljubljana.
10:30 – 10:55Nacionalna podpora za startupe: Programi financiranja in podpore, ki jih izvaja Iniciativa Start:up Slovenija: – Domen Bole, Tehnološki park Ljubljana d. o. o.
Imate osnovno idejo in ekipo, pa nimate sredstev za razvoj prototipa? Imate že osnovni produkt, pa ga morate še prilagoditi in testirati na trgu? Se vaš produkt »prodaja kar sam«, pa nimate sredstev in znanja za hitro rast? Rešitve obstajajo! Več o tem bo povedal Domen Bole, ki vam bo predstavil produkte Slovenskega podjetniškega sklada, ki jih izvaja Iniciativa Start:up Slovenija in njen nosilec Tehnološki park Ljubljana skupaj s Tovarno podjemov Maribor.
11:00 - 11:15Možnosti financiranja prek SID banke – Polona Debevec, samostojna strokovna sodelavka
Kakšne možnosti ponuja podjetjem SID Banka (Slovenska izvozna in razvojna banka) za pridobivanje kreditov?
11:30 – 12:30Evropska podpora za podjetnike: EU programi za financiranje in nabiranje podjetniških izkušenj ter povezav – Mojca Cvirn, Tehnološki park Ljubljana d. o. o.
Kako do prvih evrov v Sloveniji in koliko možnosti imate, da denar pridobite na evropskih razpisih? Si želite nabirati izkušnje pri uveljavljenih podjetnikih v drugih Evropskih državah in tako olajšati preboj svojega podjetja na tuje trge? O tem tudi s posebnim gostom, ki vam bo razkril tudi, koliko in kakšne razpise ponuja Evropska unija in kakšna je najučinkovitejša pot do denarja in podjetniških izkušenj ter povezav v EU.
12:45 – 13:15Tuji trgi so prihodnost. Kako in s katerimi produkti ste lahko uspešni na njih? – Jure Tomc, JT Business Development Limited
Iz prve roke boste izvedeli, kako uspeti izven meja Slovenije. O tem 35-letni Ljubljančan, ki je v Hongkongu odprl podjetje JT Business Development Limited, specializirano za pomoč pri prodoru na trge jugovzhodne Azije.
13:15 – 13:45Odmor za kosilo
13:45 – 15:00Kako v 6 mesecih do 25% več prodaje in strank, ki vas priporočajo drugim? – Maja Novak in Kristijan Zemljič, Akademija za inovativni marketing
Ste podjetnik? Si želite prodati več in bolje? Ali ste mnenja, da obstaja še kakšen prodajni pristop, ki ga do sedaj še niste preizkusili? Bi radi izvedeli, kaj je tisto, zaradi česar smo v nekaj mesecih pritegnili več strank? Zastareli vs. vsebinski marketing.
15:15 – 16:15Se bojite, da bodo vašo idejo ukradli? Ne dovolite tega! Zaščite jo! – Tina Osojnik, JT Business Development Limited
Najprej in čisto nujno je svojo idejo ščititi tako, da je nihče ne bo mogel ukrasti oziroma da ga bo to minilo. Dokler ne gre nekaj narobe, ne pomislimo na vse možne scenarije, zanimivo je le, da imamo za take primere »na zalogi« odvetnika. No, dobra novica je, da se je mogoče pred neprijetnimi šoki kraje lastnine zelo dobro zaščititi in braniti.

Home
Account
Cart
Search