Skip links
prednosti s.p.

Prednosti s.p. – želite uresničiti svojo podjetniško idejo?

Prednosti s.p. – katere so? Katere običajno navajajo naši sogovorniki, ki na DATA točki opravijo postopek registracije s.p. in se vpišejo v register podjetij kot samostojni podjetniki? Poleg tega, da uresničijo svojo poslovno idejo, kot prednosti s.p. navajajo razpolaganje s časom, ki ga namenijo podjetniški aktivnosti, razpolaganje s sredstvi, ki jih pridobijo z opravljanjem dejavnosti, druženje in spoznavanje podjetno razmišljujočih ljudi in možnost širitve posla v tujino. Prednosti s.p. se nanašajo tudi na življenje podjetnika. Podjetniki pogosto trdijo, da je postalo podjetništvo njihov način življenja, ki ga ne bi zamenjali za varno zaposlitev v drugem podjetju. V kolikor bi želeli tudi vi odpreti s.p. ali d.o.o., nas pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Kako enostavno ustanoviti podjetje?

Med prednosti s.p. nekateri “uvrščajo” to, da za ustanovitev ni potreben osnovni kapital

Razlog, da se posameznik registrira kot samostojni podjetnik je tudi dejstvo, da za ustanovitev s.p. ni potreben osnovni kapital. Registracija s.p. pa pomeni, tudi, da lahko svoj dolgoletni hobi pretvorite v posel. Prednosti v s.p. so torej v tem, da se lahko ukvarjate z aktivnostmi, ki vas razveseljujejo in dopolnjujejo. Svojo podjetniško idejo na enostaven način uresničite kot gospodarsko dejavnost in s tem zaslužite . V okviru svojega s.p. lahko opravljate različne dejavnosti in tudi že ko poslujete, lahko nove ideje enostavno vključite med obstoječe dejavnosti podjetja. Tako s.p. raste, opravlja vedno več dejavnosti, večajo se prihodki in podjetnik mora začeti razmišljati o delitvi funkcij v podjetju ter zaposlovanju novih sodelavcev.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Vse kar morate vedeti o normiranem s.p.

Prednosti s.p. v projektnem načinu delu podjetnika

Kot samostojni podjetniki se velikokrat registrirajo posamezniki, ki opravljajo projektno delo. Tako delo je časovno omejeno in ko ga podjetnik zaključi, izstavi naročniku račun za opravljeno delo. Če medtem ni pridobil novega projekta, se odloči zapreti s.p. Odpre ga spet, ko ima nov projekt in prek svojega s.p. zakonito opravlja dejavnost in pridobiva prihodke. Tako lahko večkrat v letu odpre in zapre s.p. Registrski organ (AJPES) mu ob vsakem vnovičnem odprtju podjetja določi matično številko s.p., davčna številka je vedno ista, saj je to številka fizične osebe, ki se registrira kot s.p. Projektno naravnani podjetniki ravno v tem, da lahko odpirajo in zapirajo s.p. čez leto, vidijo prednosti s.p.

Kilometrina 2023, kakšni zneski veljajo?

S.p. prinaša tudi veliko odgovornost

Vendar pa ne smemo gledati samo prednosti s.p., ampak tudi slabosti. Samostojno podjetništvo prinaša namreč veliko odgovornost. Samostojni podjetnik se mora zavedati že pred ustanovitvijo s.p., da za poslovanje svojega podjetja odgovarja z vsem svojim premoženjem. Če postane davčni dolžnik, mu država (Finančna uprava RS) lahko zarubi premično in nepremično premoženje. Zato svetovalci podjetja DATA vedno priporočamo “podjetniku začetniku” pomoč računovodje pri vstopu na podjetniško pot. Marsikdo pa se ravno zaradi tega odloči za ustanovitev d.o.o., kjer osebne odgovornosti ni, ampak se odgovarja zgolj s kapitalom.

Koliko znašajo popoldanski s.p. prispevki 2023?

Prednosti s.p.- se poigravate z mislijo, da bi postali podjetnik?

Če ste na vprašanje odgovorili pritrdilno, potem vam svetujemo, da za začetek in za pridobitev osnovnih informacij potrebnih za registracijo s.p., udeležite izobraževanj, ki jih posameznikom nudimo v podjetju DATA. Čistim začetnikom priporočamo brezplačna izobraževanja:

Na voljo pa so vam še številna druga izobraževanja za informacije, ki jih boste potrebovali, ko boste aktivni podjetnik. Celoten seznam naših izobraževanj lahko najdete tukaj.

Če bi želeli individualno obravnavo pred registracijo podjetja, smo vam na voljo svetovalci podjetja DATA. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01 6001 530. Znali vam bomo pomagati.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search