Skip links

Pred registracijo

O čem je dobro razmisliti pred registracijo d.o.o.

1. PRIDOBITE ČIM VEČ INFORMACIJ

Pred registracijo si pomagajte z:

2. IME PODJETJA

Podjetnik mora pri postopku registracije obvezno izbrati ime firme.Ime mora biti v slovenskem jeziku ali latinskem jeziku, Ne sme vsebovati črk, ki niso v slovenski abecedi. Jasno se mora razlikovati od imen firm, ki so vpisana v registru podjetij AJPES. Več o imenu firme si preberite: ime podjetja.

3. SEDEŽ PODJETJA

Sedež in poslovni naslov podjetja določite na naslovu, kamor želite prejemati pošto podjetja. Naslov podjetja je lahko tudi doma, v kolikor živite v večstanovanjski hiši, če v okviru dejavnosti podjetja opravljate mirno dejavnost. Mirna dejavnost je dejavnost, ki ne moti sosedov. Več preberite tukaj: sedež podjetja.

4. DEJAVNOSTI PODJETJA

Pri postopku registracije podjetja, mora podjetnik najprej določiti glavno (temeljno) dejavnost podjetja, v nadaljevanju pa registrira dodatne dejavnosti. Izbere lahko več dejavnosti in tudi različne dejavnosti-vse tiste, ki jih bo opravljal v okviru podjetja. Ni potrebno pretiravati s številom dejavnosti, saj podjetnik še po ustanovitvi podjetja, kadarkoli brezplačno dodaja nove dejavnosti v svoje podjetje. Več o dejavnostih in SKD 2008 preberite: dejavnosti podjetja.

5. ZASTOPNIK PODJETJA

Ob registraciji podjetja mora družbenik podjetja določiti vsaj enega direktorja (lahko jih določi tudi več). Direktor / direktorica ste lahko vi osebno, kot ustanovitelj, ali pa nekdo tretji. Direktor, ki ni nikjer zaposlen /a se v tem novem podjetju MORA zaposliti. Več o zastopnikih preberite: zastopnik podjetja.

6. REGISTRACIJA PODJETJA

Postopek registracije d.o.o. je brezplačen. Za registracijo d.o.o. potrebujete veljaven osebni dokument in najmanj 7.500 EUR kapitala, ki mora biti v denarju in v celoti vplačan na začasni račun na izbrani banki, najkasneje v roku meseca dni po opravljenem postopku registracije. Kako izvedemo postopek in kaj točno bomo za vas storili, preberite tukaj.

7. REGISTRACIJA PODRUŽNICE D.O.O.

Podružnico lahko ustanovi domača ali tuja pravna oseba. Osnovnega kapitala ni. Več o registraciji podružnice.

8. SPREMEMBE PODJETJA

Po registraciji podjetja na VEM točki, lahko podjetniki brezplačno spreminjajo podatke podjetja. Več o spremembah podatkov d.o.o., ki jih podjetniki lahko opravijo na VEM točki, si preberite:
sprememba podatkov podjetja.

9. ZAPRTJE D.O.O.

Zaprtje podjetja je postopek, ki ga za podjetnika pripravi notar.

[hr]

Pokličite VEM TOČKO DATA na 01 6001 530.
Edina VEM TOČKA v Sloveniji, ki vam pomaga celovito.

Home
Account
Cart
Search