Skip links

Uporaba piškotkov

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Sam piškotek ne vsebuje informacij vendar se na vaš računalniku shrani majhna tekstovna datoteka, ki vsebuje življenjsko dobo piškotka, ime strežnika (oz. ime domene) in generirano unikatno število. O naslednjem obisku istega spletnega mesta spletna stran preveri in pridobi vsebino piškota. Spletna stran prepozna uporabnika in na podlagi informacij izboljša uporabniško izkušnjo.

Piškotki so pomembni za delovanje spletnih stran in z njihovo pomočjo je mogoče analizirati promet, omogočajo napredno oglaševanje, ob ponovnem obisku se ni potrebno ponovno prijavljati v spletno stran, itd.

Seznam piškotkov na data.si

Ime piškotkaNamenČas trajanjaIzvor
PHPSESSIDhranjenje seje uporabnikado konca seje brskalnikadata.si
_dc_gtm_UA-32419726-1statistika ogledov strani10 minutdata.si
_gastatistika ogledov spletne strani2 letidata.si
_gat_UA-32419726-1statistika ogledov strani10 minutdata.si
viewed_cookie_policyhranjenje nastavitev vtičnika za piškotke1 letodata.si
wordpress_test_cookiehranjenje nastavitev vtičnika za piškotkedo konca seje brskalnikadata.si
comment_authorhranjenje nastavitev komentatorja348 dnidata.si
comment_author_emailhranjenje nastavitev komentatorja348 dnidata.si
data-newshranjenje nastavitev uporabnika360 dnidata.si
cx_idZajem in obdelava podatkov za tržne raziskave, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu. Preberi več2 leti.contentexchange.me

Z uporabo spletne strani Data.si se strinjate, da so piškotki nameščeni na vaš računalnik. V nasprotnem primeru stran zapustite in piškotke odstranite iz vašega računalnika. Preberite navodila kako odstraniti piškotke tukaj >

Home
Account
Cart
Search