Skip links

Vodenje poslovnih knjig za normirance

Vodenje poslovnih knjig za normirance

Kakšno vodenje poslovnih knjig izbrati? Samostojni podjetniki se namreč lahko ob registraciji podjetja odločijo, da bodo vodili knjige po sistemu enostavnega ali dvostavnega knjigovodstva ali pa bodo imeli status normiranca.

Vse prevečkrat se status normiranca povezuje z dejstvom, da podjetnikom, ki ugotavljajo davčno osnovo na podlagi normiranih odhodkov, vodenje poslovnih knjig (računovodstva) ni potrebno. Resnica je daleč od splošnega mnenja, ki se množično širi med podjetniki. Res je le, da za normirance ni potrebno vodenje poslovnih knjig za ugotavljanje davčne osnove.

Kljub temu mora samostojni podjetnik voditi določene evidence in spoštovati mesečne obveznosti. Na primer vodenje knjige izdanih računov, obračun prispevkov in plač ter oddaja predpisanih obrazcev na FURS, obračun DDV, če je podjetnik zavezanec za DDV, obračun amortizacije ter vodenje poslovnih knjig za poslovne potrebe in druge mesečne obveznosti.


Postanite naša stranka v računovodstvu in si zagotovite posebno ponudbo POSLOVNIH SVETOVANJ

30% popusta na poslovna svetovanja

Ponudba velja za nove stranke, ki bodo podpisale pogodbo za vodenje računovodskih storitev v računovodskem servisu DATA d.o.o., za najmanj eno leto (ponudba svetovanj velja eno leto od podpisa pogodbe).


Prijavite se na svetovanja preko spletnega obrazca, nas pokličite na 01 600 1530 ali pa nam pošljite email na data@data.si.

Kakšne so sicer obveznosti normiranca, lahko izveste tudi na našem seminarju Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?. Seminar je namenjen podjetnikom, ki so odločili, da bodo poslovali na podlagi normiranih odhodkov (t. i. normirancem). Dobrodošli tudi vsi tisti, ki želijo vstopiti v podjetništvo in jih zanima, kakšne bi bile v primeru poslovanja na podlagi normiranih odhodkov njihove obveznosti in njihova obdavčitev. Na seminarju boste med drugim izvedeli, kdaj vam status normiranca preneha. Ter kako in kdaj postati zavezanec za DDV, kako vstopiti v sistem DDV in kaj to pomeni.

[wpsr_facebook type=”send” showfaces=”0″ width=”150″]

Home
Account
Cart
Search