Skip links

Brezplačno podjetniško usposabljanje: od prvih korakov, z veščinami pogajanj, preko pravnih zank do poslovnega načrta!

Po daljšem obdobju se pri podjetju Data d.o.o. ponovno vračamo k nudenjem izobraževanj in to na prav poseben način- izvedli bomo posebno brezplačno 2-dnevno usposabljanje z naslovom:

»Brezplačno podjetniško usposabljanje: od prvih korakov, z veščinami pogajanj, preko pravnih zank do poslovnega načrta!«

Vabljeni na brezplačen dvodnevni seminar, kjer boste spoznali, kako se najbolje spopasti s podjetniškimi brzicami! Kako biti pripravljen in informiran kot podjetnik, ki je bodisi s podjetništvom ravnokar začel ali pa je že nekoliko izkušen. Dotaknili se bomo tem kot so iskanje in razvijanje podjetniških idej, ustanavljanje podjetja, zakonodaje, pravnih tveganj, pripravo poslovnih načrtov ter osnove marketinga in odnosov z javnostmi.

Lokacija predavanja: Dunajska cesta 136 v Ljubljani.

Obvezujoča je udeležba na obeh dnevih usposabljanja – 24. in 25.9.2019.

Parkranje na lokaciji predavanja ni možno! Svetujemo prihod z mestnim avtobusom ali parkiranje v okolici.

Prihod v nov objekt bo mogoč iz zadnje ceste, torej ne direktno iz Dunajske ceste, temveč zavijete iz Dunajske ceste na Kadilnikovo ulico in nato se obrnete nazaj desno na Štembalovo ulico. Prvi dovoz desno na Štembalovi ulici Vas vodi do prenovljenega objekta našega podjetja.

1.dan (6 ur) – torek, 24.9.2019

8:30-8:55 (REGISTRACIJA IN POGOSTITEV)

8:55-9:00 (UVODNI NAGOVOR)

9:00-11:00 ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO – PREDAVATELJ BOGDANA REJC, UNI. DIPL. SOC.

Predavateljica Vam bo predstavila kako lahko svoje ideje spremenite v dober posel. Kot vsak izmed nas imate najverjetneje ideje in prebliske, a ste preveč previdni in le redki med Vami zberejo pogum, v svojih idejah prepoznajo poslovne priložnosti in jih tudi uresničijo. Torej predavanje vsem, ki razmišljate o samostojni podjetniški poti in vsem, ki že imate kakšno zamisel, pa ne veste, kako začeti z njenim uresničevanjem.

Bogdana Rejc je že vrsto let podjetniška svetovalka, ki vsak dan pomaga čez postopke registracije podjetij, pri spremembah podatkov in pri številnih drugih nujnih opravilih desetinam podjetnikov in bodočih podjetnikov.

11:00-12:30 SPLOŠNA UREDBA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV (GDPR) – PREDAVATELJ ANJA GAŠPERLIN, UNIV. DIPL. PRAVNICA

Z lanskim letom sprejeta nova  Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR), v uporabi s 25.5.2018, ter prihajajoči spremenjeni Zakon o varstvu osebnih podatkov, pomenita  korenito spremembo na  področju varovanja osebnih podatkov. Spremenil se je tudi način, kako morajo podjetja pristopiti k varovanju osebnih podatkov svojih strank, četudi gre za popoldanski s. p. ali za večje podjetje. Neupoštevanje na novo določenih pravil o pridobivanju, zbiranju in obdelavi osebnih podatkov lahko prinese v skrajnih primerih globe, ki sežejo vse do 20 milijonov evrov ali 4 odstotkov skupnega letnega prometa kršitelja.

Predavateljica je univerzitetna diplomirana pravnica s pravniškim državnim izpitom in pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov. Podrobno pozna področje ustreznega in z zakonodajo skladnega varstva osebnih podatkov. Zaradi vsakodnevnega stika s podjetji pozna njihove zadrege in težave pri usklajevanju poslovanja z novo uredbo.

12:30-13:00 (ODMOR in POGOSTITEV)

13:00-14:00 OSNOVE POSLOVNE KOMUNIKACIJE IN POGAJANJ, Z IZLETOM V MARKETING IN PR – PREDAVATELJ  BOŠTJAN KORITNIK, UNIV. DIPL. PRAVNIK

Komunikacija je v svojem bistvu sporočanje interesov. Težava pa nastane, ko povzročijo nerodnosti v naši komunikaciji v sogovorniku/dopisovalcu občutke, ki se z našimi interesi ne skladajo. Ali, kar je včasih še huje, ko sporočamo zgolj naše resnične interese, ne zavedamo pa se pomena interesa sogovornika. Na tem predavanju bomo ugotavljali, zakaj je to pomembno in kako to vpeti v vse oblike komunikacije in pogajanj, pa tudi marketinga in PR.

Predavatelj, Boštjan Koritnik, je tajnik in asistent na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani ter direktor Založbe Pravne fakultete, sicer pravnik s 15-letnimi izkušnjami urednikovanja in dela v (strokovnem) založništvu, 10-letnimi vodenja (vzporedno tudi lastne družbe) in podjetništva ter  ljubeznijo do psihologije.  Z mediacijo in arbitražo se je srečeval od študentskih let, pozneje opravil izpit za mediatorja, trenutno pa je tudi predsednik pritožbenega razsodišča ABA lige.

14:00-15:00 BOLJE PREVENTIVA KOT DRAGI IN DOLGI SODNI POSTOPKI – PREDAVATELJ  ANDREJ BREZAVŠČEK, UNIV. DIPL. PRAVNIK

Vsaka poslovna odločitev je do določene mere tvegana. To še posebej velja za zagonska podjetja, ki v razvojni fazi plujejo v razburkanem poslovnem okolju. Nekaterim tveganjem se ni mogoče izogniti, druga tveganja lahko omejimo. Med druga spadajo pravna tveganja, ki jih je mogoče omejiti s preventivnim pristopom, kjer že v zgodnji fazi razmišljamo o pravnih vprašanjih. Na delavnici bomo spoznali primere dobrih in slabih praks ter nekatere mehanizme, ki lahko preprečijo nastanek sporov. Dolgi sodni ali drugi postopki, ki se tičejo pomembnih interesov podjetja, imajo lahko pomemben vpliv na njegovo prihodnost, v najbolj črnem scenariju tudi začetek stečajnega postopka.

Predavatelj Andrej Brezavšček je ustanovni partner Odvetniške pisarne Brezavšček, Golobič, Osterman in partnerji d.o.o., upravitelj v postopkih zaradi insolventnosti ter zastopnik za modele in znamke. Zlasti se ukvarja s transakcijami, z insolvenčnim, korporacijskim in okoljskim pravom.

2.dan (6 ur) – sreda, 25.9.2019

8:30-9:00 (REGISTRACIJA IN POGOSTITEV)

9:00-10:00 SKUPINSKO SVETOVANJE PRED REGISTRACIJO PODJETJA – PREDAVATELJ ROK GROS, UNI. DIPL. EKON.

Predavanje bo predstavilo registracijo podjetja in je namenjeno seznanitvi s postopki pred, med in po ustanovitvi podjetja. Spoznajte vprašanja, na katera morate pripraviti odgovore, preden registrirate podjetje. Skupaj s predavateljem boste natančno preučili postopek registracije na točki VEM, spoznali kaj potrebujete za postopek registracije podjetja in kaj sledi registraciji.

Rok Gros je odprl vrata v podjetništvo že več kot 900 podjetnikom, ki so pri njem opravili registracijo dejavnosti ali družbe. S svetovanjem ob ustanovitvi podjetja v Sloveniji pomaga tako domačim kot tujim bodočim podjetnikom.

10:00-13:00 PRAKTIČNA PRIPRAVA POSLOVNEGA NAČRTA – PREDAVATELJ: TJAŠA DOBNIK, UNIV. DIPL. PRAVNICA

Poslovni načrt je dobro orodje za objektivno preverjanje Vaše poslovne ideje, kot tudi predstavitev namenjena poslovnim partnerjem, bankam ipd.. Na spletu lahko zasledite veliko orodij, ki rešijo probleme povezane s pisanjem poslovnega načrta in zastavijo splošne okvirje, vendar niso zadostni in lahko povzročijo pravo zmedo nekomu, ki poslovni načrt skuša pripraviti. V tem delu bomo opravili pregled korakov in postopkov za sestavljanje načrta.

Tjaša Dobnik je univerzitetna diplomirana pravnica. Ima več kot 9 let izkušenj s področja projektnega vodenja. Poleg tega je recenzentka razvojno-raziskovalnih projektov za programe EUREKA, World Alliance for Efficient Solutions – Solar Impulse Foundation in SPIRIT.

13:00-13:30 (ODMOR IN POGOSTITEV)

13:30-15:00 PODJETNIK SEM – KAJ PA ZDAJ? – PREDAVATELJ: BOGDANA REJC, UNI. DIPL. SOC.

Veste, kaj storiti po vpisu v register podjetnikov, da boste poslovali skladno z zakonodajo? Posebej na začetku podjetniške poti, v času ko podjetnik sprejema prve poslovne odločitve in prve pogodbe, je najpomembnejše, da se seznani s postopki po registraciji podjetja in s pojmi, ki bodo ključni pri njegovih odločitvah o načinu poslovanja.

Seznanili Vas bomo s postopki po registraciji podjetja, ki jih lahko opravljate na točki VEM, in z zakonom o odprtju računa za namene poslovanja podjetja.

Prijave za to izobraževanje so zaključene! Vabimo vas, da nas še naprej spremljate, saj bomo v prihodnosti objavili nova izobraževanja. Izobraževanjem lahko sledite na naši spletni strani (zavihek Izobraževanja) in socialnih omrežjih. Novi termini izobraževanj bodo objavljeni kmalu!

[spot]

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Home
Account
Cart
Search