Skip links

Registracija podjetja – DATA točka SPOT registracija

[vem2016]

Registracija podjetja ter o čem je dobro razmisliti:

1. Pridobite čim več informacij

Pred registracijo podjetja si pomagajte z:

Rezervirajte si termin

2. Ime podjetja

Podjetnik mora pri postopku registracije obvezno izbrati ime firme. Ime mora biti v slovenskem jeziku ali latinskem jeziku, ne sme vsebovati črk, ki niso v slovenski abecedi. Jasno se mora razlikovati od imen firm, ki so vpisana v registru podjetij AJPES. Več o imenu podjetja.

3. Sedež podjetja

Sedež in poslovni naslov podjetja določite na naslovu, kamor želite prejemati pošto podjetja. Naslov podjetja je lahko tudi doma, v kolikor živite v večstanovanjski hiši, če v okviru dejavnosti podjetja opravljate mirno dejavnost. Mirna dejavnost je dejavnost, ki ne moti sosedov. Več o sedežu podjetja.

4. Dejavnost podjetja

Pri postopku registracije podjetja, mora podjetnik najprej določiti glavno (temeljno) dejavnost podjetja, v nadaljevanju pa registrira dodatne dejavnosti. Izbere lahko več dejavnosti in tudi različne dejavnosti-vse tiste, ki jih bo opravljal v okviru podjetja. Ni potrebno pretiravati s številom dejavnosti, saj podjetnik še po ustanovitvi podjetja, kadarkoli brezplačno dodaja nove dejavnosti v svoje podjetje. Več o dejavnostih podjetja in SKD 2008.

5. Zastopnik podjetja

Ob registraciji podjetja mora družbenik podjetja določiti vsaj enega direktorja (lahko jih določi tudi več). Direktor / direktorica ste lahko vi osebno, kot ustanovitelj, ali pa nekdo tretji. Direktor, ki ni nikjer zaposlen /a se v tem novem podjetju MORA zaposliti. Več o zastopnikih podjetja.

6. Registracija podjetja

Postopek registracije podjetja je brezplačen. Za registracijo podjetja potrebujete veljaven osebni dokument, davčno številko in overjeno soglasje lastnika stanovanja oz. hiše, kjer bo vaš poslovni naslov, katerega overite na upravni enoti ali notarju.

7. Registracija podružnice

Podružnico lahko ustanovi domača ali tuja pravna oseba. Osnovnega kapitala ni. Več o registraciji podružnice.

8. Sprememba podatkov podjetja

Po registraciji podjetja na VEM točki, lahko podjetniki brezplačno spreminjajo podatke podjetja.Več o spremembah podatkov podjetja.

Kje lahko registrirate podjetje?

Najhitrejši način za registracijo podjetja je na VEM točki na Dati, kjer vam uredimo vse potrebno za registracijo podjetja (s.p. ali d.o.o.).

Rezervirajte si termin

Imate vprašanje?

Pokličite nas na tel.: 01 6001 530 ali pa nam pošljite sporočilo na e-pošto: data@data.si.

[wpsr_facebook type=”send” showfaces=”0″ width=”150″]

Home
Account
Cart
Search