Skip links
postopek za odprtje sp

Postopek za odprtje sp – kako se pripraviti?

Postopek za odprtje sp je enostaven in hiter postopek, ki ga lahko opravite na naši DATA točki. Kljub temu pa je smiselno priti na postopek pripravljen. S kakšnimi informacijami morate priti na postopek za odprtje sp? Katere dokumente potrebujete?

Preberite tudi – Izplačilo dohodnine 2022 – kdaj bo?

Kaj morate vedeti, ko pridete na postopek za odprtje sp?

Preden pridete na postopek za odprtje sp, morate biti vsaj nekoliko pripravljeni. Smiselno je vedeti naslednje:

  • Kakšno bo ime podjetja?
  • Kje bo vaš poslovni naslov?
  • Katero dejavnost oz. dejavnosti boste opravljali?
  • Ali za opravljanje vaše dejavnosti obstajajo kakšni pogoji?
  • Boste potrebovali računovodjo?
  • Kako bo vaš sp obdavčen? Boste normiranec? Ali boste uveljavljali dejanske stroške?

Da postopek za odprtje sp lažji, vam pri iskanju odgovorov na ta vprašanja lahko pomagajo tudi naši podjetniški svetovalci! Ti so vam na voljo na 01/600-1530 oz. data@data.si. Ta dva kontakta pa lahko uporabite tudi, če želite termin za registracijo podjetja (sp ali doo)!

Opravite informativni izračun plače!

podjetniško svetovanje

Ustanovitev podjetja

Kako poteka, katere dokumente potrebujete?

Postopek za odprtje sp boste opravili skupaj z referentom DATA točke. Traja približno pol ure. S seboj boste prinesli davčno številko in veljaven osebni dokument. Če sami niste (so)lastnik objekta, kjer bo vaš poslovni naslov, boste potrebovali še overjeno soglasje oz. izjavo lastnika objekta. Postopek za odprtje sp se nadaljuje s pripravo obrazcev. In sicer skupaj z referentom pripravite obrazec za Ajpes – gre za prijavo za vpis samostojnega podjetnika. Na Furs se oddajo davčni podatki za samostojnega podjetnika. Pripravi pa se tudi M1 obrazec. Gre za prijavo v obvezna socialna zavarovanja.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Da bo postopek za odprtje sp še lažji, se lahko udeležite tudi naših seminarjev!

Kot že omenjeno je postopek za odprtje sp še bolj enostaven, če pridete nanj pripravljeni. Pred samo ustanovitvijo sp, priporočamo udeležbo na naših (brezplačnih) seminarjih! V pomoč vam bodo naslednja izobraževanja – Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo, Prednosti in slabosti samozaposlitve ter Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Preverite pa lahko tudi ostala izobraževanja, ki jih izvajamo pri nas! Prav vam bodo prišle pred, med in po registraciji samega podjetja! V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo na data@data.si ter 01/600-1530!

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search