Skip links
zaposlovanje mladih

Zaposlitev mladih – delodajalci imajo na voljo novo subvencijo!

Zaposlitev mladih je namen najnovejše subvencije za zaposlovalce pri Zavodu za zaposlovanje. Ta je na voljo zaposlovanju mladih do vključno 25. leta in lahko znaša od 300 do 420 evrov mesečno za 18 mesecev.

Ustanovitev podjetja

Zaposlitev mladih do 25. leta prijavljenih v evidenco Zavoda za zaposlovanje

Zavod za zaposlovanje namenja sredstva v obliki mesečne subvencije. Ta lahko znaša od 300 do 420 evrov, odvisno od situacije kandidata. Prednosti pri vključevanju imajo brezposelni mladi (stari do vključno 25 let in 364 dni), ki bodisi v zadnjih 2 letih še niso bili vključeni še v noben program, ki so dlje časa med prijavljenimi v evidenci Zavoda ali imajo socialne in zdravstvene ovire pri zaposlovanju.

Informativni izračun plače

računovodsko svetovanje

Preberite tudi – Kako odpreti sp? Kako se pripraviti ter kakšen je postopek?

Koliko znaša subvencija za zaposlitev oz. zaposlovanje mladih?

Delodajalec za zaposlovitev mladih prejme 18 mesečnih subvencij po:

  • 300 evrov na mesec za stare do vključno 25 let, ne glede na izobrazbo in trajanje brezposelnosti;
  • 360 evrov na mesec za stare do vključno 25 let, v kolikor so bili ti prijavljeni v evidenci brezposelnih vsaj 12 mesecev brez prekinitve ali imajo ti največ osnovnošolsko izobrazbo;
  • 420 evrov na mesec za stare do vključno 25 let, v kolikor so bili ti prijavljeni v evidenci brezposelnih vsaj 12 mesecev brez prekinitve in imajo ti največ osnovnošolsko izobrazbo.

V zaposlovanje mladih po tem programu subvencioniranja se ne smejo vključiti mladi posamezniki, ki:

  • So stari 26 let in več;
  • so imeli v zadnjih 12 mesecih pri istem delodajalcu že sklenjeno pogodbo o zaposlitvi (z izjemo pogodbe o zaposlitvi zaradi izvajanja javnih del);
  • so lastniki, solastniki ali ustanovitelji vašega poslovnega subjekta ali ga tudi osebno vodijo ali imajo v njem status prokurista.

Preberite tudi – Regres 2023, koliko znaša minimalni regres?

Kako poteka zaposlitev mladih s subvencijo Zavoda za zaposlovanje?

Subvencioniranje poteka na podlagi javnega povabila Zavoda, na katerega mora delodajalec oddati ponudbo. V kolikor je delodajalec izbran na javnem povabilu za zaposlitev mladih, mu Zavod napoti delojemalce iz evidenc. V primeru izbora delojemalci pri Zavodu podpišejo zaposlitveni načrt in pogodbo o vključitvi v program, hkrati pa z delodajalcem podpišejo pogodbo za nedoločen čas.

Zaposlitev mora biti za polni delovni čas, razen v kolikor ima delojemalec ustrezno odločbo za opravljanje dela le krajši delovni čas. V kolikor gre za zaposlitev za krajši delovni čas se subvencija zaposlovanje mladih zmanjša sorazmerno. Delodajalec mora zagotoviti tudi izkušenega mentorja.

Letni dopust 2023 – kakšne so pravice delavcev?

Kdaj je zaposlitev mladih po tem programu še dodatno financirano?

V kolikor takšno zaposlovanje mladih vključuje tudi kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje za mladega zaposlenega, potem se subvencija zavoda poviša še za dodatnih 70 evrov. Več informacij je na spletni strani zavoda.

Ste tudi vi zaposlovalec? Bi potrebovali pripravo potrebne dokumentacije za zaposlitev s strani pravnega strokovnjaka? Mogoče usposabljanje iz varstva pri delu zaposlenega? Kontaktirajte nas za ponudbo preko telefona 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search