Skip links
nov odlok

Nov odlok – na avtobusih in vlakih manj potnikov!

Nov odlok prinaša omejitve potnikov na javnem potniškem prevozu

Nov odlok velja od danes. Omejitve veljajo v javnem potniškem prevozu. Med drugim morajo biti v avtobusih mestnega potniškega prometa ter na vlakih označena stojišča. Kaj je še drugače z našim dnem?

Informativni izračun plače

Nov odlok – potrebujete storitve Date?

To, da lahko na naši Data točki ustanovite podjetje, je sedaj že kristalno jasno. Razmišljate o tem, da bi ustanovili d.o.o. ali pa odprli s.p., pa niste prepričani, kaj bi bila za vas boljša izbira? Pokličite naše podjetniške svetovalce za nasvet. Dosegljivi smo na telefonski številki 01/600-1530 in na data@data.si. V našem podjetju imamo tudi odlične pravne in davčne svetovalce. Seveda pa ne smemo pozabiti na naš računovodski servis Data.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Nov odlok – kaj je drugače na avtobusih?

Omejeno je število potnikov pri javnih linijskih prevozih, posebnih linijskih prevozih, stalnih izvenlinijskih prevozih ter občasnih prevozih. To število je omejeno na število registriranih potnikov v vozilu, zmanjšano za sedeže desno od voznika in vrsto sedežev neposredno za voznikom. Uporabljajo se lahko tudi stojišča, a mora biti razdalja med potniki na stojiščih najmanj en meter, edino če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva. Stojišča morajo biti tudi primerno označena. Vstop potnikov je možen zgolj pri sprednjih vratih, preostala vrata avtobusa pa so namenjena le izstopu potnikov. Mimogrede, preberite tudi, kako je s povračilom potnih stroškov od lanskega septembra.

Bi želeli zaslužiti s hobijem?

podjetniško svetovanje

Udeležite se skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Nov odlok – kako je na vlakih?

V javnem prevozu oseb v železniškem prometu je število potnikov omejeno na število sedišč. V potniških vagonih, kjer so tudi stojišča se lahko uporabljajo tudi ta. A tako kot na avtobusih mora biti razdalja med potniki v tem primeru en meter, razen če gre za osebe skupnega gospodinjstva. Tudi na vlakih morajo biti stojišča označena. Pri posebnih prevozih, ki se izvajajo za prevoz potnikov z največ osmimi sedeži poleg voznikovega sedeža, bo lahko v vozilu največ šest potnikov. Pri tem mora biti sedež desno od voznika prost.

Preverite še ostala izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Nov odlok – krajša karantena, krajša veljavnost testov za vstop v Slovenijo

O tem, da se je skrajšala tudi karantena smo pisali že prejšnji teden. Čas karantene se je z desetih dni skrajšal na sedem, je zapisano v odloku. Od danes je skrajšana tudi veljavnost testov na koronavirus ob prihodu v državo brez karanetne. PCR test velja 48 ur od odvzema brisa, hitri test pa 24 ur. Na ta način so se poenotila pravila, ki že veljajo za osebe, ki pogoj testiranosti uveljavljajo kot pogoj PCT.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search