Skip links
podražitev hrane

Podražitev hrane – hrana se bo ponovno občutno podražila!

Podražitev hrane – kaj se bo podražilo?

Podražitev hrane – že v lanskem letu se je hrana podražila za štiri odstotke in močno vplivala na inflacijo, ki je bila 4,9-odstotna. V prehranski industriji pa poudarjajo, da je to šele začetek podražitev hrane.

Informativni izračun plače

Podražitev hrane – poznate Dato?

Preden pogledamo, kaj in kako se bo podražila hrana, pa bomo v parih stavkih predstavili naše podjetje Data. Že več kot tri desetletja nudimo celovito podporo bodočim in obstoječim podjetnikom. Na naši Data točki lahko ustanovite d.o.o. ali s.p. Da boste izbrali pravilne odločitve, so vam v pomoč naši podjetniški, pravni in davčni svetovalci. Na voljo pa vam je tudi naš odličen računovodski servis Data! Ob vsem tem ponujamo tudi storitve za tujce. Pomagamo jim pri ustanovitvi podjetij v Sloveniji ter pri pridobivanju dovoljenj za delo in bivanje. Če potrebujete katerokoli od naših storitev, nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si za več informacij.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Podražitev hrane – kje so razlogi?

O tem, da so se cene hrane dvignile že oktobra smo pisali v tem članku. Dvig cen hrane je močno vplival tudi na lansko inflacijo, ki je bila v Sloveniji 4,9-odstotna. Razloge je ponovno potrebno iskati v višjih cenah energentov, surovin, embalaže ter tudi delovne sile. V prehranski industriji za prihodnje tedne napovedujejo ponovne podražitve hrane.

Želite zaslužiti s svojim hobijem?

podjetniško svetovanje

PREVERITE PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO NA DATI!

Podražitev hrane – dražje meso

Zaradi zgoraj omenjenih razlogov, sploh pa zaradi visokega dviga cen energentov, so v mesni industriji primorani dvigniti cene. Po nekaterih napovedih bi se naj goveje meso podražilo za med 10 in 15 odstotkov. Podražile bi se naj tudi ostale vrste mesa – tudi do 20 odstotkov.

Informativni izračun za normirance

Podražitve hrane – dražji mlečni izdelki

Še naprej se bodo dražili še mleko ter mlečni izdelki. Tudi tukaj se pričakuje dvig cen za deset do petnajst odstotkov. Že konec 2021 so se za približno 20 odstotkov podražile tudi testenine.

Rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja pri nas!

Podražitev hrane – kaj se je najbolj podražilo v 2021?

Po podatkih statističnega urada Slovenije se je v lanskem letu najbolj dvignila cena krompirja, in sicer za 25 odstotkov. Za več kot 20 % se je podražilo tudi navadno jedilno olje. Za sedem odstotkov se je podražilo sadje, za šest pa kruh. Za dva odstotka se je podražila zelenjava. Na globalni ravni se je hrana podražila kar za 28 odstotkov!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search