Skip links
aplikacija kot kapital

Aplikacija kot kapital v d.o.o. – je aplikacija lahko kapital?

Aplikacija kot kapital – je možno?

Aplikacija kot kapital v d.o.o. je bilo vprašanje, ki nam ga je nedavno zastavil bodoči podjetnik. Je to možno? Odgovor je da. Podjetnik lahko za ustanovni kapital nameni stvarni vložek oziroma osnovno sredstvo. Postopek registracije d.o.o. pa v tem primeru družbenik opravi pri notarju. Na naši Data točki lahko ustanovite d.o.o., če kapital plačate v denarju. Pri nas lahko brezplačno in enostavno registrirate tudi s.p.! Za dodatne informacije nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

Aplikacija kot kapital je stvarni vložek

V primeru, da se družbenik odloči, da bo njegova aplikacija kot kapital družbe, mora postopek registracije d.o.o. opraviti pri notarju. Tudi, če za kapital nameni osnovno sredstvo kot so nepremičnine, stroji, vozilo in intelektualna lastnina. K notarju mora prinesti zapisnik sodnega cenilca, ki oceni vrednost osnovnega sredstva. Najmanjša vrednost osnovnega sredstva mora biti vsaj 7.500 evrov kot je z zakonom določena najnižja vrednost kapitala pri d.o.o. Postopek registracije d.o.o. je plačljiva storitev pri notarju. Prav tako družbenik plača storitev sodnega cenilca. Zaradi vseh teh stroškov, so družbeniki dostikrat v dilemi ali ustanovijo d.o.o. z osnovnim sredstvom pri notarju ali pa zberejo potreben najnižji kapital in na DATA točki opravijo postopek registracije d.o.o. Večkrat se o tem posvetujejo s svetovalci v našem podjetju,  ki zanje najdejo optimalno rešitev. Če bi tudi potrebovali našo pomoč glede ustanovitve podjetja, nas pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

računovodsko svetovanje

Rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja pri nas!

Kapital v denarju je pogoj za registracijo na DATA točki

Eden od pogojev za registracijo družbe za omejeno odgovornostjo (d.o.o.) je, da mora družbenik ali več družbenikov za kapital nameniti najmanj 7500 evrov. Kapital je lahko višji, nižji pa ne. Kadar d.o.o. ustanavlja več družbenikov, mora vsak od njih vplačati določen oz. dogovorjeni delež kapitala. Seštevek kapitala mora biti vsaj 7500 evrov. Najmanjši delež kapitala lahko znaša 50 evrov.

PREVERITE PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO NA DATI!

Kdaj in kako se vplača kapital?

Ustanovni kapital d.o.o. v denarju se vplača na začasni račun na banki, potem ko družbenik opravi postopek registracije. Na banko namreč odnese dokumentacijo, ki je osnova za to, da banka odpre začasni račun. Na ta račun družbenik nakaže ali položi znesek kapitala v evrih. Banka mu izda potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga družbenik vrne na DATA točko. Takrat referent lahko odda vlogo na registrsko sodišče. V približno tednu dni prejme družbenik na naslov podjetja sklep sodišča o vpisu v poslovni register. S tem sklepom se vrne nazaj na banko in začasni račun spremeni v poslovni račun. Družbenik, ki se odloči, da bo aplikacija kot kapital v d.o.o., TRR račun na banki odpira po ustanovitvi podjetja. Če ste v dilemi, kaj je najbolje storiti v vašem specifičnem primeru, nam pišite na data@data.si ter se naročite na individualno svetovanje.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search