Skip links
Ustanavljanje d.o.o.

Ustanavljanje d.o.o. – katere so prednosti ustanovitve?

Ustanavljanje d.o.o. je pomemben korak na poti vsakega podjetnika. Predstavlja priložnost, da se oseba preizkusi v podjetniških vodah in ugotovi kvaliteto poslovne ideje. Kako pa poteka sam postopek ustanovitve družbe z omejeno odgovornostjo?

Če vas zanima ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Ustanavljanje d.o.o. – kaj sploh je d.o.o.?

D.o.o. pomeni družba z omejeno odgovornostjo. To pomeni, da družbeniki ne odgovarjajo s svojim premoženjem, ampak je za dolgove družbe zadolžena družba sama, najmanj do višine osnovnega kapitala. Ustanovitev d.o.o. je druga najpogostejša oblika podjetja ter najprimernejša statusna oblika, kadar podjetje ustanavlja več podjetnikov skupaj.

Izračunajte si vašo plačo!

podjetniško svetovanje

Koliko znašajo prispevki za s.p. v 2023?

Glede na zahtevnost ustanavljanja d.o.o. ločimo:

  • ustanovitev d.o.o. na enostaven način (govorimo tudi o enostavni enoosebni d.o.o., ali enostavni večosebni d.o.o.) – se izvaja na DATA točki;
  • ustanovitev d.o.o. na zahtevnejši način – se izvaja pri notarju.

Vse o obdavčitvi jubilejnih nagrad!

Kakšen je postopek za ustanavljanje d.o.o.?

Podjetniški svetovalci oziroma referenti na DATA točki vam bomo pomagali pri ustanovitvi d.o.o. Sam postopek ni zahteven in traja približno 14 dni. Bodoči družbenik in bodoči zastopnik podjetja morata biti pri postopku registracije osebno prisotna. S seboj morata imeti:

  • veljavni osebni dokument;
  • overjeno soglasje lastnika objekta za poslovni naslov (če niso lastniki ali solastniki objekta).

Na podlagi teh dokumentov, referent pripravi akt o ustanovitvi, s katerim gre lastnik na izbrano banko. Tam odpre začasni poslovni račun in nanj naloži zahtevan kapital, ki znaša najmanj 7.500,00 eurov. Banka mu izda potrdilo o vplačilu, katerega čimprej (v roku 14 dni), po vložitvi zahtevka predloži na DATA točki, kjer je pričel z registracijo.

Postopek je končan, ko lastnik po pošti prejme sklep o vpisu v poslovni register in ga odnese na banko, tam se začasni račun spremeni v poslovnega.

 Kaj morate vedeti kot normiranec sp?

Ustanavljanje d.o.o. – poskrbite, da bodo prvi koraki potekali brez preglavic!

V podjetništvu je morje novih priložnosti za uresničitev sanj. A hkrati pa poslovne vode predstavljajo tudi nemalo izzivov. Poskrbite, da bodo vašo prvi koraki po poslovni poti čim preprostejši! V podjetju Data vam lahko nudimo kopico storitev, od računovodskega servisa s strokovnjaki, ki imajo desetletja izkušenj, do podjetniških svetovalcev podjetja DATA. Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si in se naročite na termin posvetovanja!

Prijavite na naše e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search