Skip links
turistična panoga

Turistična panoga – skoraj na “predepidemični” ravni!

Turistična panoga je krepko na poti, da si opomore! Tudi za Slovenijo so podatki spodbudni!

Turistična panoga po celem svetu ponovno raste. Navkljub globalni inflaciji in gospodarskim nesigurnostim, velik del svetovnega prebivalstva ponovno načrtuje potovanja v 2023! Vendar panoga se srečuje z drugačnimi stalnicami – katere so to? V kolikor nameravate odpreti s.p. za oddajanje nepremičninskih kapacitet turistom nas kontaktirajte na 01/600-1530 ali preko data@data.si!

Ustanovite podjetje na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Turistična panoga navkljub nesigurni prihodnosti lahko načrtuje na zavzete turiste v 2023!

Globalno gledano bo turistična panoga tudi v letu 2023 beležila rast. Dosegla naj bi celo 30 % rast v primerjavi z letom 2022, ko je bila ta rast ocenjena na 60 %. Korona je med turisti tudi vedno manjša skrb in večino sveta je že opustilo potovalne omejitve. Potencialni problemi, ki so za to panogo napovedani, so predvsem pomanjkanje delovne sile, zahteve po rasti plač zaposlenih in višji stroški hrane ter energentov.

Informativni izračun plače

Turistična panoga v Sloveniji – kakšni so rezultati?

Tudi v Sloveniji turistična panoga okreva. Samo do oktobra letos smo po začasnih podatkih zabeležili dvakrat več obiskov tujih turistov, kot v celotnem letu 2021. Dvakrat večje je tudi število nočitev po podatkih SURS-a.

Božičnica 2022 – jo bo vaše podjetje izplačalo?

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

Spodbudne napovedi za 2023 prihajajo tudi iz Azije! Turistična panoga optimistična navkljub napovedanim višjim stroškom potovanj!

Med anketiranimi iz večjih azijskih držav jih je 80 % odgovorilo, da kljub slabšim ekonomskim izgledom načrtujejo mednarodna turistična potovanja v 2023. Turistična panoga si lahko obeta tudi več prihodkov, saj je približno 40 % anketiranih oznanilo, da nameravajo zapraviti celo več za potovanja kot so v letu 2022!

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Ne le turistična panoga tudi globalna letalska industrija napoveduje uspešno 2023!

Globalna letalska industrija je še vedno pod pragom, ki ga je dosegala v letu 2019, vendar je že blizu te meje. Že primerjava izbranega decembrskega tedna v letu 2022 napram istega obdobja v letu 2019 je spodbudna. Tako je povprečna zmogljivost komercialnih potniških letalskih prevoznikov v izbranem tednu dosegla zapolnitev 90,7 milijonov sedežev – kar je skoraj 30 % več kot lani in le 20 % manj kot v letu 2019.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Nastanitveni obrati so drugačna zgodba! Ponekod znatno manjša ponudba prenočišč in veliko višje cene!

Čeprav je turistična panoga v času ponovnega preporoda, je s trenutno ponudbo nastanitvenih obratov drugačna zgodba. V času korone so ponudniki nastanitvenih kapacitet te bili primorani zapreti. Nekateri od njih jih niso nikoli več odprli. Zmanjšana ponudba prenočitvenih kapacitet ni pripravljena na večji naval potnikov in posledice so že vidne tako razpoložljivem številu kapacitet kot njihovih cenah. Te so ponekod izjemno drage in vedno skoraj polno zasedene. Najbolj očitno je to na primeru vsakoletnih decembrskih turističnih prodajnih uspešnic, kot je na primer Avstralija.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search