Skip links
soglasje lastnika objekta

Soglasje lastnika objekta – ali ga potrebuje tudi popoldanski s.p.?

Soglasje lastnika objekta za poslovni naslov

Soglasje latnika objekta je zahtevano ob odprtju s.p. oz. registraciji d.o.o., če bodoči s.p. ali družbenik, ni sam lastnik objekta, kjer bo poslovni naslov podjetja. Kaj pa, ko gre za popoldanski s.p.? Je soglasje lastnika objekta tudi zahtevano? Imate pred ustanovitvijo podjetja še kakšne dileme? Pokličite naše podjetniške svetovalce ter se dogovorite za termin svetovanja! Na telefonski številki 01/600-1530 ali preko spletnega obrazca pa lahko rezervirate tudi termin za registracijo podjetja!

Odprite s.p. ali d.o.o. pri nas!

Ali popoldanski s.p. potrebuje soglasje lastnika objekta?

Soglasje lastnika objekta za poslovni naslov podjetja, potrebuje vsak podjetnik, tudi popoldanski s.p. (pogovorno “popoldanc“), ki naslov svojega podjetja določi na objektu ali stanovanju, katerega sam ni lastnik ali vsaj solastnik. Kako popoldanski s.p. pripravi obrazec, da je ustrezen za oddajo na registrski organ? Podjetnik izroči obrazec (izjava lastnika objekta v skladu s tretjim odstavkom 74. člena Zakona o gospodarskih družbah – ZGD-1) lastniku objekta, če je več lastnikov, izjavo lahko overi le en, tisti, ki je vsaj 25-odstotni lastnik. Lastnik obrazec izpolni, ga podpiše, nato pa svoj podpis na izjavi overi ali pri notarju, ali na upravni enoti. Lahko pa tudi osebno skupaj s podjetnikom na VEM točki DATA, kjer se bo registriral popoldanski s.p.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Katera so pogosta vprašanja, ki jih zastavljate, ko gre za soglasje lastnika objekta?

Svetovalci podjetja DATA pogosto odgovarjamo na vprašanja bodočih podjetnikov, ki so povezana z izjavo lastnika objekta (soglasje lastnika objekta). »Imam stalni naslov na lokaciji, kjer bo poslovni naslov mojega s.p. Ali potrebujem na postopku registracije izjavo lastnika objekta?« Pri izjavi lastnika objekta ne gre za stalno ali začasno bivanje, gre za lastništvo. Lastnik stanovanja ali hiše z izjavo poda soglasje, da bo podjetnik prejemal pošto na naslov objekta, katerega on je lastnik. »Z lastnikom objekta se ne moreva terminsko uskladiti za obisk DATA točke. Lahko lastnik naslova izjavo uredi naknadno?« Lahko. Referenti DATA točke smo prilagodljivi in pridemo naproti podjetniku pri postopkih, ki so povezani z registracijo s.p.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se ga izplača?

Kako se pridobi soglasje s strani Javni stanovanjskega sklada MOL?

Zgodi se, da popoldanski s.p. odpira oseba, ki mora s strani Javnega stanovanjskega sklada pridobiti soglasje za poslovni naslov. Večkrat nas posamezniki kličejo, kako pridobiti soglasje lastnika objekta v tem primeru. Najbolje je načrtovati postopek in se za izjavo lastnika objekta obrniti kar na Javni stanovanjski sklad. Pripravili so obrazec, ki ga je potrebno izpolniti in jim ga poslati nazaj. Izpolnjen obrazec je osnova za pripravo dovoljenja, ki ga izda Javni stanovanjski sklad za dobo enega leta. Postopek za pridobitev dovoljenja traja približno teden dni. S tem obrazcem pride podjetnik na postopek registracije s.p. na DATA točko.

Načrtujete odprtje popoldanskega s.p.? Imate vprašanj pred tem vprašanja? Z odgovori vam lahko pomagajo svetovalci podjetja DATA. Pišete nam lahko na data@data.si ali pokličete na 01/600-1530.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search