Skip links
s.p. registracija

S.p. registracija – v treh dneh do svojega podjetja!

S.p. registracija je enostaven in najhitrejši postopek ustanovitve podjetja. V treh dneh od obiska DATA točke že lahko urejate odprtje TRR računa na banki in pričnete s poslovanjem. Kako pa proces poteka?

Se zanimate za ustanovitev s.p.? Obrnite se na podjetje Data. Imamo že 32 let izkušenj z registracijo samostojnih podjetnikov. Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

S.p. registracija – kaj morate vedeti?

S.p. registracija pomeni, da ste kot fizična oseba ustanovili podjetje in z njim na trgu opravljate gospodarsko dejavnost. Za poslovanje svojega s.p. odgovarjate z vsem svojim premoženjem, kar vključuje osebno premoženje. Zato je zelo pomembno, da pred postopkom zberete čim več informacij in pripravite načrt aktivnosti. Pri tem vam lahko na individualnem posvetu pomagamo svetovalci podjetja DATA.

Izračunajte si vašo plačo!

podjetniško svetovanje

Kilometrina 2023 – kakšni zneski veljajo?

S.p. registracija in pogosta vprašanja pred postopkom

Na postopek registracije morate podjetniki s seboj prinesti:

  1. davčno številko;
  2. osebni dokument;
  3. overjeno izjava lastnika objekta, kjer bo podjetje delovalo.

Ravno za ta zadnji dokument, izjava lastnika objekta, prejmemo svetovalci podjetja DATA veliko vprašanj bodočih podjetnikov. Morajo vsi lastniki objekta, kjer bom imel naslov s.p., podpisati izjavo? Ne, ni potrebno. Izpolni jo en solastnik. Tisti, ki je vsaj 25 odstotni solastnik objekta.

Med drugim pa so pogosta tudi sledeča vprašanja:

  • Lahko pride lastnik objekta z menoj na registracijo in tam overi izjavo? Lahko. Če ne moreta priti istočasno, potem naj pride prej ali pa po registraciji.
  • Moram še preden se zgodi s.p. registracija odpreti račun na banki? Ne, TRR račun odpirate po prejemu sklepa o vpisu s.p. v register podjetij.
  • Opravljam projektno delo. Po koncu projekta lahko zaprem s.p. ali mora biti s.p. odprt določeno obdobje? Ko s.p. ne potrebujete več, ga zaprete. Pred tem se obvezno posvetujte z vašim računovodjem.

Koliko znašajo popoldanski s.p. prispevki 2023?

S.p. registracija – ali kot normiranec potrebujem računovodjo?

S.p. ugotavlja davčno osnovo od katere plačuje davek državi na več načinov. Lahko jo ugotavlja po dejanskih stroških (enostavno ali dvostavno knjigovodstvo) ali pa ugotavlja davčno osnovo na način normiranih odhodkov (normiranec). Predvsem “normiranci” svetovalcem podjetja DATA zagotavljate, da kot “normirani s.p.” ne potrebujete računovodje za poslovanje svojega podjetja, češ da vsak podjetnik lahko sam vodi finančno poslovanje svojega podjetja.

Res je. Če zna. Svetovalci v DATI vedno predlagamo novim podjetnikom, da jih v svet davkov, financ in računovodstva vpelje izkušeni računovodja, ki ima znanje in veliko prakse. Normirani s.p. klasičnega računovodjo ne potrebuje, potrebuje pa pomoč pri poslovanju, potrebuje vir informacij, da bo sprejemal prave odločitve za poslovanje svojega s.p.. Zato podjetniki med stroške poslovanja svojega s.p. prištejte strošek računovodje. Veliko lažje boste poslovali. Vprašajte za ponudbo računovodskih storitev v podjetju DATA.

Kaj morate vedeti kot normiranec s.p.?

S.p. registracija je lahko registracija popoldanskega ali rednega s.p.

Postopek registracije popoldanskega s.p. se razlikuje od rednega s.p. le pri pripravi podatkov za prijavo v zdravstveno zavarovanje. Za popoldanski s.p. referent pripravi M12 obrazec, za redni s.p. pa M1 obrazec za prijavo na zavod za zdravstveno zavarovanje. Pri poslovanju ene ali druge oblike s.p. ni razlik. Tudi popoldanski s.p. lahko opravlja različne dejavnosti in lahko zaposluje delavce.

Podjetniki! S.p. registracija je hiter in enostaven postopek, če se nanj dobro pripravite. Saj poznate rek, dobra priprava je pol uspeha. Pri pripravi na podjetniško pot vam lahko pomagamo in svetujemo svetovalci podjetja DATA. Za ponudbo za individualni posvet nam lahko pišete na data@data.si ali pa pokličite telefonsko števiko 01/600-1530.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search