Skip links
razlogi za odprtje popoldanskega s.p.

Razlogi za odprtje popoldanskega s.p. – zakaj odpreti »popoldanca«?

Razlogi za odprtje popoldanskega s.p. so lahko različni. Velikokrat je med razlogi za odprtje popoldanskega s.p. dodaten vir zaslužka oz. dohodka. Zakaj se odločiti za odprtje popoldanskega s.p.?

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

Kdo lahko odpre popoldanski s.p.?

Kot že omenjeno, je med najpogostejšimi razlogi za odprtje popoldanskega s.p. dodaten vir dohodka. Kaj je s tem mišljeno? Popoldanski s.p. lahko namreč le odpre oseba, ki je že redno zaposlena za polni delovni čas (40 ur/tedensko). To tudi pomeni, da je posameznik že socialno zavarovan v podjetju. Popoldanski s.p. pa mora kljub temu plačevati prispevke. Gre za t.i. pavšalne prispevke. Koliko znašajo popoldanski s.p. prispevki 2023 lahko preverite v tem članku! Če želite tudi vi odpreti popoldanski s.p. lahko to storite na naši DATA točki! Pri nas lahko odprete tudi »redni« s.p. ali ustanovite d.o.o.! Za termin registracije podjetja lahko pokličete na 01/600-1530! V kolikor pa imate pred ustanovitvijo podjetja še kakšna vprašanja, pa se lahko posvetujete z našimi podjetniškimi svetovalci!

Opravite informativni izračun dohodnine!

podjetniško svetovanje

Veste, kakšen regres vam pripada v 2023?

Kakšni so še razlogi za odprtje popoldanskega s.p.?

Poleg tega, da lahko odprtje popoldanskega s.p. prinese dodaten zaslužek, pa so tu še drugi razlogi za odprtje popoldanskega s.p. »Popoldanc« vam daje možnost, da delate na projektih, ki jih želite. Dejansko lahko zaslužite s hobijem ter lahko ustvarite nove priložnosti za karierni oz. poslovni razvoj. Popoldanski s.p. vam prav tako omogoča, da si razvijete nove spretnosti oz. kompetence, ki jih lahko uporabite v nadaljevanju vaše kariere. Velikokrat je med razlogi za odprtje popoldanskega s.p. tudi »preverba« podjetniške ideje. Podjetniki se namreč ob redni zaposlitvi večkrat odločijo za odprtje popoldanskega s.p., ker želijo preveriti, ali bo njihov posel dobro sprejet na trgu. Če je temu tako, se dostikrat tudi odločijo za odpoved pogodbe o zaposlitvi ter ustanovitev s.p.

 Normirani s.p. 2023 – kaj se je spremenilo?

Kaj je potrebno za odprtje popoldanskega s.p.?

Če so razlogi za odprtje popoldanskega s.p. tudi vas zamikali, da bi odprli popoldanski s.p. lahko to storite na naši DATA točki! Na postopek odprtja popoldanskega s.p. prinesete le veljaven osebni dokument, davčno številko ter overjeno izjavo lastnika objekta. To potrebujete le v primeru, da sami niste (so)lastnik objekta, kjer bo poslovni naslov vašega popoldanskega s.p.! Imate še kakšna druga vprašanja glede odprtja podjetja? Potem nas pokličite na 01/600-1530 ter se dogovorite za svetovanje z našimi podjetniškimi svetovalci!

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search