Skip links
prednosti samozaposlitve

Prednosti samozaposlitve – zakaj odpreti s.p.?

Prednosti samozaposlitve – kakšne so?

Prednosti samozaposlitve, po mnenju sogovornikov, ki se na DATI udeležujejo izobraževanj namenjenih podjetnikom so, da z odprtjem s.p. lahko uresničijo svojo poslovno idejo. Prav tako sami odločajo o višini zaslužka in sami razpolagajo s financami, določajo si delovni čas, zase plačujejo prispevke, skratka sami si krojijo svojo usodo. Vstop na podjetniško pot pomeni temeljito spremembo načina življenja, poudarjajo podjetniki.

Ustanovite podjetje na DATA točki!

Prednosti samozaposlitve – imate podjetniško idejo ali hobi, ki bi lahko postal poslovna priložnost?

Referenti DATA točke se pri svojem delu srečujemo s podjetniki, ki prihajajo na registracijo podjetja in na postopku registracije večkrat od sogovornikov slišimo, da v posel spreminjajo svoj dolgoletni hobi, s katerim se ukvarjajo ob redni zaposlitvi v svojem prostem času. Z leti je hobi postal tako uspešen, da so se odločili, da z njim ali dodatno zaslužijo poleg redne zaposlitve ali pa se odločijo za samostojno podjetniško pot. Prednosti samozaposlitve v svojem podjetju pa vidijo predvsem v tem, da bodo končno počeli tisto, kar jih veseli in v čemer so uživali vsak trenutek v svojem prostem času.

Z našim kalkulatorjem si lahko izračunate plačo!

Prednosti samozaposlitve in upravljanje s svojim časom in denarjem

Prednosti samozaposlitve bodoči podjetniki največkrat vidijo tudi v tem, da si lahko sami razporejajo svoj delovni čas. Dejavnosti opravljajo na način, da jim ostane dovolj časa za družino in prosti čas. Pomembno jim je, da imajo pregled nad svojim zaslužkom in financami. Pomembna jim je svoboda pri sprejemanju odločitev glede poslovanja podjetja. Imajo vizijo, kam želijo pripeljati svojo podjetniško idejo in se ves čas izobražujejo, mrežijo in iščejo nove poslovne priložnosti.

Preberite še – Je izobrazba pogoj za odprtje s.p.?

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Koliko znašajo prispevki za s.p. v letu 2022?

Prednosti samozaposlitve prinašajo hkrati tudi veliko odgovornost

Predvsem, kadar se posameznik odloči za samozaposlitev in registracijo s.p., se mora zavedati, da svoboda, ki jo predstavlja odprtje podjetja in uresničevanje podjetniške ideje, prinaša tudi veliko odgovornost. Samostojni podjetnik odgovarja z vsem svojim premoženjem za poslovanje svojega podjetja. Če postane davčni dolžnik, mu država (Finančna uprava RS) lahko zarubi premično in nepremično premoženje. Zato podjetniški svetovalci DATE vedno priporočamo “podjetniku začetniku” pomoč računovodje pri vstopu na podjetniško pot.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Prednosti samozaposlitve – tudi vi razmišljate o njih?

Se tudi sami poigravate z idejo, da bi stopili na podjetniško pot? Ste tip človeka z veliko idejami, večopravilna oseba in pripravljeni na izzive in trdo delo? Potem vas vabimo, da se udeležite izobraževanj, ki jih v podjetju DATA namenjamo vsem, ki jih zanima podjetništvo in si želijo praktičnih napotkov in informacij pred odločilnim korakom. Predlagamo vam, da se udeležite seminarjev, na katerih boste med drugim spoznali tudi prednosti samozaposlitve:

V kolikor pa bi želeli individualno obravnavo pred registracijo podjetja, smo vam na voljo svetovalci podjetja DATA. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01/600-1530 ter se dogovorite za svetovanje!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search