Skip links
povzetek leta 2022

Povzetek leta 2022 na DATA točki – koliko podjetij smo registrirali?

Povzetek leta 2022 – spodbudni začetki za marsikaterega podjetnika!

Povzetek leta 2022 na DATA točki lahko začnemo s podatki o številu registriranih podjetij v letu 2022. Tudi v tem letu, smo referenti DATA točke pomagali na podjetniško pot vsem posameznikom, ki so želeli pomoč pri pripravi dokumentov bodisi za vpis v register podjetij Ajpes kot samostojni podjetniki (ustanovitev s.p.) ali pa so se najavili na postopek registracije d.o.o. oz. družbe z omejeno odgovornostjo. Kot smo pisali že čez leto, sta ti dve obliki podjetij, najpogosteje registrirani obliki podjetij v Sloveniji. V kolikor želite tudi vi ustanoviti podjetje nas pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Ustanovite d.o.o. ali s.p. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Povzetek leta 2022 na DATA točki in število registriranih samostojnih podjetnikov

Ko omenjamo povzetek leta 2022 na DATA točki in število registracij s.p., ki smo jih na DATA točki opravili referenti se številka ustavi na 300 registriranih podjetnikov. Med njimi so bili tudi podjetniki, ki so v času covida-19 zaprli s.p., letos pa so se na naši DATA točki ponovno registrirali, tujci iz EU ter tudi tujci iz tretjih držav. S.p. je na DATA točki registriralo 125 podjetnic in 175 podjetnikov. Katere pa so bile dejavnosti, ki so jih podjetniki največkrat registrirali? Prevladovale so dejavnosti povezane s spletom: digitalni marketing, spletna prodaja, IT storitve. Pa tudi kurirske storitve, poslovno svetovanje, izobraževanje, dejavnost osebne asistence, gradbene storitve, gostinstvo, oddaja nepremičnin. Referenti DATA točke smo opravili tudi veliko sprememb podatkov samostojnih podjetnikov in oddali elektronsko prijavo zaposlenih pri s.p. v zavarovanje. Povzetek leta 2022 na DATA točki je pokazal, da smo referenti DATA točke za samostojne podjetnike opravili še skoraj 1000 postopkov potem, ko so začeli s poslovanjem s.p.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Povzetek leta 2022 na DATA točki in število registriranih d.o.o.

V letošnjem letu smo referenti DATA točke registrirali več kot 100 družb z omejeno odgovornostjo, tako enoosebne d.o.o.-je kot tiste z več družbeniki. Veliko tujcev je na naši DATA točki registriralo svojo družbo. Najbolj pogoste dejavnosti, ki so jih registrirali pa so bile dejavnosti na področju gradbeništva, transportnih storitev, trgovine, gostinstva, oddajanja nepremičnin, IT storitve in poslovne storitve.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Povzetek leta 2022 na DATA točki in postopki za že obstoječe podjetnike in podjetja

Poleg postopkov registracije s.p. in d.o.o., smo referenti opravljali skozi vse leto tudi številne druge postopke prek e-vem portala in pomagali podjetnikom, da jim postopki sprememb zastopnikov, dodajanja dejavnosti, doregistracije poslovne enote, prijave, odjave in spremembe na zavarovanjih, niso vzeli preveč dragocenega časa in so se lahko posvetili svojemu poslu.

Tudi v letu, ki prihaja, se bomo referenti DATA točke potrudili, da bo postopek registracije s.p. ali d.o.o., hiter in učinkovit ter prijetna izkušnja za vse, ki nameravajo ustanovitev podjetja opraviti na naši DATA točki. S storitvami, ki jih podjetnikom nudimo v podjetju DATA pa bomo poskrbeli za čim boljše in lažje poslovanje novih podjetnikov. Srečno podjetniki!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search