Skip links
postopek za registracijo d.o.o.

Postopek za registracijo d.o.o. – kako poteka na DATA točki?

Postopek za registracijo d.o.o. lahko opravite na DATA točki

Postopek za registracijo d.o.o. je hiter in enostaven postopek, ki ga družbeniku ali več njim na DATA točki opravi referent, ki stranke vodi skozi postopek priprave dokumentacije. Na DATA točki se registrirajo enoosebne družbe in tudi večosebne družbe. Pogoj za vse, ki želijo registrirati družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) pa je, da se osebno zglasijo na postopku registracije, da za ustanovitev d.o.o. namenijo kapital v gotovini v najmanjšem znesku 7.500,00 evrov in da niso davčni dolžniki. Če bi tudi vi želeli registrirati podjetje, rezervirajte termin! Pokličete nas lahko na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

Postopek za registracijo d.o.o. in potrebni dokumenti za postopek

Bodoči družbenik ali več njih ter bodoči zastopnik družbe, če to ni ista oseba, morajo na postopek za registracijo d.o.o. prinesti veljaven osebni dokument (osebna izkaznica, potni list ali vozniško dovoljenje) in overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov d.o.o.. To velja, če sami niso lastniki ali solastniki objekta, kjer bo poslovni naslov družbe. Vsa dokumentacija za ustanovitev d.o.o. pa se pripravi na DATA točki.

Tudi s.p. lahko odprete na Data točki!

podjetniško svetovanje

 Preberite tudi – Koliko znaša minimalna plača v 2022?

Postopek za registracijo d.o.o. in priprava dokumentov za vpis v register

Postopek za registracijo d.o.o. pomeni, da se na DATA točki pripravi vsa potrebna dokumentacija za vpis družbe v poslovni register AJPES. Pripravi se akt o ustanovitvi (družbena pogodba, kadar je več družbenikov), sklep o imenovanju zastopnika družbe (ali več zastopnikov), sklep o določitvi poslovnega naslova družbe, sklep o določitvi elektronskega naslova družbe, izjava zastopnika in prijava davčnih podatkov. Družbeniki in zastopniki podpišejo vso dokumentacijo. Znesek kapitala v tej fazi postopka ni potreben. Družbeniki znesek kapitala vplačajo na izbrani banki po postopku registracije na DATA točki. Banka jim izda potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga najkasneje v 14 dneh vrnejo na DATA točko. Referent takrat elektronsko odda vlogo na registrsko sodišče. V tednu dni je družba registrirana in po prejemu sklepa o vpisu družbe v register podjetij, družbeniki na banki s sklepom spremenijo začasni račun v poslovni račun. Podjetje lahko posluje.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Postopek za registracijo d.o.o. in postopki po vpisu družbe v register podjetij

Po vpisu družbe v poslovni register, družbeniki največkrat, če so sami tudi zastopniki v družbi, urejajo zaposlitev v svojem podjetju. Tudi ta postopek lahko uredijo na DATA točki. Za postopek prijave v zavarovanje direktorja družbe potrebujejo le pogodbo o zaposlitvi in podatek o končani formalni izobrazbi. Družbeniki po postopku registracije d.o.o. urejajo tudi prijavo družbe v sistem DDV. Postopek prijave v sistem DDV lahko uredijo na DATA točki ali pa jim postopek prijave v sistem DDV uredi računovodja, ki ustrezno pripravi vlogo in jo nato skupaj z dokazili in dopisom FURS-u, odda preko eDavkov. V našem podjetju Data že več kot 30 let deluje tudi odličen računovodski servis! Če bi želeli postati naša stranka, smo prav tako dosegljivi na telefonski številki 01/600-1530!

Kako izpolniti UPN plačilni nalog?

Postopek za registracijo d.o.o. – na kaj morajo biti pozorni bodoči družbeniki in zastopniki podjetja

Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1) natančno določa pravila in omejitve pri pridobitvi statusa družbenika v d.o.o. O tem smo pisali v članku na tej povezavi. Prav tako v ZGD-1 obstajajo omejitve pri imenovanju zastopnikov v družbi. Več o tem na tej povezavi.

Nameravate kmalu ustanoviti d.o.o.? Posvetujte se o postopku in zakonodaji z našimi svetovalci. Pišite jim za ponudbo za individualno svetovanje na data@data.si ali jih pokličite na 01/600-1530!

Sledite podjetju Data tudi na Facebooku, Linkedinu, Twitterju in Instagramu!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search