Skip links
postopek ustanovitve sp

Postopek ustanovitve sp – kaj moram vedeti?

Postopek ustanovitve sp, pa naj gre za redni ali popoldanski sp, je enostaven postopek, če mislimo s tem na tehnično izpeljavo postopka na DATA točki. Dejstvo pa je, da se mora posameznik, bodoči podjetnik, vsebinsko dobro pripraviti na postopek ustanovitve sp. Svetovalci podjetja DATA nudimo individualni posvet pred registracijo vsem, ki nameravajo opraviti postopek ustanovitve sp. To pa z namenom, da so podjetniki kompetentni sogovorniki na postopku registracije in suvereni pri navajanju podatkov, ki jih pri pripravi dokumentacije za ustanovitev sp potrebuje referent DATA točke.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

Kaj je potrebno vedeti pri pripravi podatkov za AJPES?

Postopek ustanovitve sp se začne z izpolnjevanjem prijave podatkov za vpis v register podjetij Ajpes. Na tem obrazcu mora podjetnik določiti datum ustanovitve sp. Ta je lahko naslednji dan od dneva, ko podjetnik opravlja postopek registracije na DATA točki. Lahko pa je tudi katerikoli datum 30 dni vnaprej. Določiti je potrebno popolno ime firme in skrajšano firmo ter naslov sp, kamor bo podjetnik prejemal pošto podjetja. Podjetnik lahko navede kontaktne podatke podjetja in določi prokurista v svojem sp. Seveda pa je treba izbrati dejavnosti, ki jih želi vpisati kot dejavnosti svojega podjetja. Ob registraciji podjetnik lahko navede več dejavnosti. Te so lahko različne. Navede pa tiste dejavnosti, s katerimi bo začel poslovanje sp. Po registraciji lahko namreč dodaja in briše dejavnosti svojega podjetja!

Želite tudi vi odpreti sp ali doo? Pokličite nas na 01/600-1530 ali rezervirajte termin za registracijo podjetja prek spletnega obrazca!

Opravite informativni izračun dohodnine!

podjetniško svetovanje

Veste, kakšen regres vam pripada v 2023?

Postopek ustanovitve sp – kaj je potrebno navesti na prijavi podatkov za FURS?

Pri pripravi davčnih podatkov mora podjetnik referentu povedati, na kakšen način bo ugotavljal davčno osnovo podjetja. Bo to po dejanskih stroških ali po normiranih odhodkih? Napovedati mora predvidene prihodke do konca decembra tega leta. Kaj se je spremenilo pri obdavčitvi normirancev? To nas pogosto sprašujete podjetniki! O tem, kakšne so spremembe glede normiranih sp lahko več preberete v tem članku. Za lažjo odločitev o tem, kakšen način je primeren za vašo dejavnost in poslovanje ter kako ugotavljati dobiček, lahko povprašate naše davčne ali računovodske svetovalce. Za termin plačljivega strokovnega posveta se lahko dogovorite na 01/600-1530!

Koliko znašajo prispevki za s.p. v 2023?

Postopek ustanovitve sp – podatki, potrebni za prijavo v zavarovanje na ZZZS

Za redni sp se pri registraciji pripravi M1 obrazec za prijavo v zavarovanje, pri popoldanskem sp pa je to M12 obrazec. Podjetnik mora na registraciji povedati referentu podatek o končani formalni šolski izobrazbi. Pri izpolnjevanju M12 obrazca pa je poleg EMŠO številke in imena in priimka podjetnika potrebno navesti le še datum pričetka zavarovanja. Datum zavarovanja je enak datumu ustanovitve popoldanskega sp.

Na postopek ustanovitve sp mora podjetnik prinesti osebni dokument, svojo davčno številko in po potrebi izjavo lastnika objekta za poslovni naslov, če sam ni lastnik ali vsaj solastnik objekta, kjer bo poslovni naslov sp. Imate specifično situacijo in se sprašujete, kako se je možno kar najbolje pripraviti na registracijo sp? Pomagajo vam lahko podjetniški svetovalci DATA. Pišite jim na data@data.si ali jih pokličite na 01/600-1530.

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search