Skip links
postopek ustanovitve s.p.

Postopek ustanovitve s.p. – kaj je treba vedeti pred ustanovitvijo s.p.?

Postopek ustanovitve s.p. je enostaven in hiter postopek. Vseeno pa se je treba nanj vsaj nekoliko pripraviti? Kako poteka postopek ustanovitve s.p.? Kaj potrebujete in kaj morate vedeti?

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

Kaj morate vedeti pred registracijo s.p.?

Ste se odločili, da boste tudi vi šli na svoje in odprli s.p.? Veste, da lahko ustanovitev s.p. ali odprtje d.o.o. opravite tudi na naši DATA točki? Termin registracije podjetja lahko rezervirate na 01/600-1530 ali preko našega spletnega obrazca! Kaj pa morate vedeti preden pridete na postopek ustanovitve s.p.? Kakšno bo ime podjetja? Ob tem pa morate vedeti tudi, kje bo poslovni naslov podjetja. Če niste lastnik oz. solastnik objekta, kjer bo vaš naslov, boste namreč potrebovali overjeno izjavo lastnika objekta. Odločiti se boste morali tudi, katero dejavnost oz. dejavnosti boste opravljali. Smiselno pa se je pozanimati, ali za opravljanje vaše dejavnosti veljajo kakšni pogoji. Glede tega vam lahko svetujejo naši podjetniški svetovalci. Ti so dosegljivi na 01/600-1530. Preden opravite postopek ustanovitve s.p. si je smiselno zagotoviti tudi računovodjo. Tudi tega vam lahko zagotovimo pri nas – postanite stranka računovodskega servisa DATA! Odločite pa se morate tudi glede obdavčitve vašega s.p. Boste mogoče normiranec s.p.? O tem, kakšna vrsta obdavčitve je primernejša za vaš s.p., vam lahko svetujejo naši davčni svetovalci!

Informativni izračun dohodnine

podjetniško svetovanje

Veste, kakšen regres vam pripada v 2023?

Kako poteka postopek ustanovitve s.p.?

Če boste postopek ustanovitve s.p. opravljali na naši DATA točki, vas bo skozi postopek vodil naš referent. Osebno se boste oglasili pri nas, postopek pa boste opravili v približno 30 minutah. S seboj boste prinesli veljaven osebni dokument in davčno številko. Če sami niste (so)lastnik objekta, kjer bo vaš poslovni naslov, pa boste potrebovali še overjeno izjavo oz. soglasje (so)lastnika objekta za poslovni naslov. Postopek ustanovitve s.p. se nadaljuje s pripravo obrazcev za zunanje institucije. In sicer se pripravi obrazec za Ajpes. Gre za prijavo za vpis samostojnega podjetnika. Fursu se oddajo davčni podatki za samostojnega podjetnika. Z obrazcem M1 pa se uredi prijava v obvezna socialna zavarovanja. Veste, koliko znašajo prispevki za s.p. 2023?

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Udeležite se naših seminarjev!

Preden pridete na postopek ustanovitve s.p. vam priporočamo tudi udeležbo na naših seminarjih! Pri nas na DATI namreč organiziramo številna izobraževanja, ki podjetnikom pomagajo pred, med in po registraciji podjetja. Pred ustanovitvijo s.p. ali d.o.o. se lahko udeležite naslednjih brezplačnih izobraževanj:

Pred odprtjem s.p. ali d.o.o. pa je seveda smiselno preveriti zakonodajo (sploh ZGD-1 ter zakone, ki so povezani z opravljanjem vaše dejavnosti). Ob morebitnih dilemah pa vam z veseljem pomagajo naši podjetniški svetovalci! Za termin svetovanja se lahko dogovorite na 01/600-1530 ali na data@data.si.

Ostanite na tekočem – prijavite se na naše e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search