Skip links
Postopek odprtja d. o. o.

Postopek odprtja d. o. o. – vse, kar morate vedeti

Postopek odprtja d. o. o. na DATA točki lahko opravite dokaj hitro. Najhitreje lahko začnete poslovati v desetih dneh od srečanja z našim referentom. Ustanovitev d. o. o. je pri nas brezplačna. Poglejmo, kako poteka postopek odprtja d. o. o. in kaj potrebujete za registracijo.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kaj morate vedeti, preden pričnete postopek odprtja d. o. o.?

Preden se spustite v postopek odprtja d. o. o., morate odgovoriti na nekaj ključnih vprašanj:

  • Kako se bo podjetje imenovalo?
  • Kje bo sedež in poslovni naslov podjetja?
  • Katera bo glavna dejavnost podjetja?
  • S katerimi ostalimi dejavnostmi se boste ukvarjali?
  • Kakšne pogoje morate izpolnjevati za opravljanje dejavnosti?
  • Na kakšen način boste ugotavljali dobiček družbe?

Seveda pa je potrebno vedeti, ali se bo v postopek odprtja d. o. o. spustil eden ali več družbenikov. V kolikor je družbenikov več, morajo biti med sabo usklajeni. Postopek odprtja d. o. o. zahteva ustanovni kapital, h kateremu morajo prispevati vsi družbeniki. Njihovi prispevki so lahko različni. Najnižji znesek, ki ga lahko družbenik vloži, je 50 €.  Seštevek vložkov vseh družbenikov mora znašati najmanj 7.500 €, kar je minimalni ustanovni kapital.

Izračunajte si vašo plačo!

podjetniško svetovanje

Kilometrina 2023 – kakšni zneski veljajo?

Začetek postopka na DATA točki

Postopek odprtja d. o. o. se prične na DATA točki. Ustanovitelj rezervira termin za registracijo podjetja. Če je družbenikov več, se morajo uskladiti in se udeležiti skupnega termina. Kaj morajo prinesti s seboj?

  • Osebne dokumente;
  • Overjeno izjavo lastnika objekta, kjer bodo prijavili poslovni naslov (v kolikor niso lastniki ali solastniki).

Poleg tega morajo biti usklajeni glede zgoraj omenjenih podrobnosti: ime podjetja, dejavnosti podjetja, ugotavljanje dobička, osnovni vložek v podjetje. Datin referent nato pripravi vse potrebne dokumente, ki jih morajo podpisati vsi družbeniki.

Vse kar morate vedeti o normiranem s.p.-ju pred registracijo!

Treba je tudi na banko

Ker postopek odprtja d. o. o. zahteva, da imate ustanovni kapital, morate obiskati tudi banko. Po prvem obisku DATA točke boste prejeli dokumente, ki vam bodo omogočili odprtje začasnega računa na izbrani banki. Na začasni račun položite znesek ustanovnega kapitala. Kot že rečeno, ta ne sme biti nižji od 7.500 €. Izbrana banka vam bo izročila potrdilo o vplačilu osnovnega zneska, s katerim lahko nadaljujete postopek odprtja d. o. o. S tem potrdilom lahko Datin referent tudi odda elektronsko vlogo na registrsko sodišče. Po pregledu vseh podatkov sodišče v roku enega tedna družbenikom poda sklep o vpisu v poslovni register.

Registracija s.p. – hitro in enostavno na DATA točki! Pokličite 01/600-1530!

Postopek odprtja d. o. o. se zaključi

Postopek odprtja d. o. o. se zaključi, ko sklep o vpisu v poslovni register nesete na banko. S tem dokumentom lahko začasni račun spremenite v poslovnega. Od te točke naprej lahko dostopate do ustanovnega kapitala in pričnete s poslovanjem.

Kakšen regres vas čaka v 2023?

Data vam stoji ob strani, tudi ko zaključite postopek odprtja d. o. o.

Kljub temu, da ste postopek odprtja d. o. o. zaključili, se še vedno lahko obrnete na nas. Datini svetovalci vam lahko pomagajo tudi, ko vaše podjetje že trdno stoji na nogah. Lahko se odločite za naš računovodski servis ali pa naše pravne svetovalce prosite za kakšen nasvet. Nudimo pa vam tudi davčno svetovanje in pomoč pri vstopu na tuje trge. Pokličite nas na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search