Skip links
postopek odpiranja s.p.

Postopek odpiranja s.p. – kako hitro lahko začnete s poslovanjem?

Postopek odpiranja s.p. je s tehničnega vidika enostaven proces. Ni povezan s stroški in je ob pomoči referentov DATA točke hiter in nezahteven. Postopek odpiranja s.p. na DATA točki zajema pripravo obrazca za prijavo podatkov za vpis podjetnika v register podjetij AJPES, prijavo davčnih podatkov za FURS in prijavo podatkov podjetnika v socialno zavarovanje za ZZZS. Vsi trije potrebni dokumenti za vpis podjetnika v register podjetij se pripravijo na DATA točki. Podjetnik in referent DATA točke se podpišeta na dokumente in referent jih elektronsko odda na vse tri prej omenjene institucije. Podjetnik počaka, da po pošti prejme sklep o vpisu v poslovni register AJPES. Z njim na banki nato ureja odprtje TRR računa za namene poslovanja s.p. Postopek odpiranja s.p. na DATA točki traja 30 minut. Podjetnik s poslovanjem lahko prične najhitreje v treh dneh.

Informativni izračun plače lahko opravite z našim kalkulatorjem!

Postopek odpiranja s.p. in potrebne informacije za pripravo dokumentov

Ključnega pomena za hiter in pravilen postopek odpiranja s.p. na DATA točki je temeljita priprava podjetnika na postopek odpiranja s.p. Podjetnik mora referentu povedati datum, kdaj želi odpreti s.p., ime podjetja, naslov svojega s.p. (kamor želi prejemati pošto podjetja), dejavnosti podjetja in glavno dejavnost podjetja. Vedeti mora na kakšen način bo vodil finančno poslovanje podjetja in napovedati prihodke za tekoče leto. Za prijavo v socialno zavarovanje pa mora referentu zaupati podatek o zadnji zaključeni formalni izobrazbi. Pri pripravi informacij oziroma podatkov lahko podjetniku pred registracijo s.p. pomagajo svetovalci podjetja DATA. Svetujejo podjetniku prav na njegovem primeru in mu predlagajo najboljše rešitve. Za ponudbo za svetovanje pri pripravi na postopek odpiranja s.p. podjetniki lahko pišete na data@data.si ali jih pokličete na 01/600-1530.

Informativni izračun dohodnine

podjetniško svetovanje

Veste, kakšen regres vam pripada v 2023?

Postopek odpiranja s.p. in potrebni dokumenti za registracijo na DATA točki

Za postopek odpiranja s.p. podjetnik potrebuje osebni dokument, svojo davčno številko in po potrebi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov, če sam ni lastnik ali vsaj solastnik hiše ali stanovanja, kjer bo poslovni naslov s.p.. S seboj na postopek odpiranja s.p. mora prinesti šifre dejavnosti, ki jih bo na začetku poslovanja začel opravljati kot podjetnik. Pri izbiri dejavnosti so podjetniku na voljo podjetniški svetovalci DATA.

Preberite še – Normirani s.p. 2023 – kakšne spremembe veljajo?

Postopek odpiranja s.p. in stroški, ki jih bo podjetnik imel, ko bo začel s poslovanjem

Pogosto vprašanje bodočih podjetnikov podjetniškim svetovalcem DATE je, na kakšne stroške morajo računati, ko se podajo na postopek odpiranja s.p. Stroški podjetnika so lahko: prispevki za socialno zavarovanje, strošek računovodje, ki mu pomaga pri finančnem poslovanju, mu svetuje in pravočasno pripravi na plačilo prispevkov in akontacije, strošek vodenja TRR računa na banki. Gre za fiksne mesečne stroške, ki morajo biti plačani, četudi podjetnik nima priliva na TRR račun.

Podjetniki! Če imate vprašanja glede svoje specifične situacije preden se naročite na postopek odpiranja s.p., vam lahko z nasveti pomagajo svetovalci podjetja DATA. Imajo dolgoletne izkušnje pri delu s podjetniki in zagotovo vam bodo znali pomagati. Na posvetovanje se lahko naročite preko telefonske številke 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search