Skip links
Pomoč na domu je vse bolj iskana -omogoča vam dodatni zaslužek!

Pomoč na domu je vse bolj iskana – omogoča vam dodatni zaslužek!

Vsak kdaj pa kdaj potrebuje pomoč na domu. V časih hitrega tempa življenja, marsikomu pride prav oseba, ki mu pomaga pri gospodinjenju in lažjih fizičnih delih doma. Zato je pomoč na domu dobra priložnost za dodatni zaslužek!

Informativni izračun plače

Ali razmišljate o dodatnem zaslužku? Tudi v teh časih se lahko dodatno izobražujete in iščete nove možnosti. V podjetju DATA d. o. o. smo zato za vas organiziramo brezplačne webinarje “Kako zaslužiti s hobijem” in “Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja“. Tu vam predstavimo, kako lahko svoj hobi pretvorite v zaslužek, povemo pa vam tudi, kakšna oblika podjetja se vam v vašem primeru najbolj izplača. Pri nas lahko podjetje, ko se za to odločite, tudi brezplačno registrirate. Pišite nam na data@data.si!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Pomoč na domu preko ODD ali S. P.?

[oblacek id=2 txt=”Ustanavljate s.p. ali d.o.o.?” link=’Pri nas je to enostavno – rezervirajte si termin na 01 600 1530′]

Pomoč na domu lahko izvajate preko osebnega dopolnilnega dela, a boste pri tem potrebovali vrednotnice, vaš zaslužek pa bo pri tem omejen. Če namreč pomoč na domu opravljate v obliki osebnega dopolnilnega dela, v polletju ne smete zaslužiti več kot znaša seštevek 3 povprečnih mesečnih neto plač v Sloveniji v preteklem koledarskem letu. Če veste, da bi presegli omenjeni znesek, morate ustanoviti podjetje – tu je najbolje, da se odločite za odprtje popoldanskega s. p.

BRUTO NETO PLAČA

Šifra dejavnosti za pomoč na domu 96.090

Če se boste odločili za pomoč na domu in odprtje popoldanskega s. p.-ja, boste morali registrirati dejavnost, ki se nahaja pod šifro 96.090 Druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene.

REZERVACIJA TERMINA NA VEM TOČKI DATA

Sem spadajo:

  • dejavnosti astrologov, spiritistov, vedeževalcev, bioenergetikov, radiestezistov ipd.
  • dejavnosti, kot so spremljanje, organiziranje srečanj in sestajanj, ženitne posredovalnice, organiziranje porok, razvedrilni pogovori, tudi po telefonu
  • dejavnosti grafologov, rodoslovcev
  • dejavnosti čistilcev obutve, vratarjev, postreščkov ipd.
  • dejavnost animatorjev družabnega življenja
  • čuvanje, oskrba in nega hišnih živali (pasji penzioni ipd.)
  • dresiranje hišnih živali
  • obratovanje samopostrežnih avtomatov za osebne storitve, kot so samopostrežne tehtnice, fotografski aparati na žetone ali kovance, naprave za merjenje krvnega tlaka ipd.
  • izvajanje preprostih fizičnih del
  • pomoč v gospodinjstvu
  • šoferske storitve z vozilom najemnika storitve

Informativni izračun za normirance

Sem spada tudi:

  • tetoviranje, piercing ipd.
  • sestavljanje križank ipd.

Pravni nasvet

Socialna oskrba oseb ne spada pod isto šifro!

A pazite! Če izvajate pomoč na domu in nudite občasno pomoč družini, sekate drva, greste v trgovino itd., pa vam za to plačajo, dodatnih pogojev ni. Če pa gre za osebno asistenco, socialno oskrbo, postopek ni tako enostaven. To dejavnost boste našli pod drugo šifro – 88.109 Drugo socialno varstvo brez nastanitve za starejše in invalidne osebe, potrebovali pa boste tudi dovoljenje za delo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Za individualna vprašanja so vam na voljo naši izkušeni podjetniški svetovalci, ki vam bodo svetovali v skladu z aktualno zakonodajo.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.
[wpsr_facebook]

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search