Skip links
podjetniki

Podjetniki v septembru registrirali 1906 podjetij!

Podjetniki so v septembru registrirali 63% več s.p.-jev

Podjetniki “rastejo” kot gobe po dežju. Samo v mesecu septembru je 1.906 oseb odprlo s.p., kar predstavlja 63% porast registriranih samozaposlenih oseb v primerjavi z avgustom.

Informativni izračun plače

Podjetniki, kako je potekala registracija vašega podjetja?

[oblacek2 id=1 txt=”Potrebujete zanesljiv” link=’računovodski servis‘]
Podjetniki ste lahko postopek registracije svojega s.p. opravili na eni izmed SPOT točk. V tem primeru ste za postopek potrebovali le osebni dokument, svojo davčno številko in overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov podjetja. To izjavo potrebujete zgolj, če sami niste lastniki ali vsaj solastniki lokacije, kjer bo poslovni naslov vašega podjetja.

Želite tudi vi ustanoviti s.p.?

Priporočamo vam tudi, da sestavite spisek dejavnosti, ki jih boste opravljali kot s.p. Referent Spot točke vam je pomagal pri pripravi vloge za vpis v register podjetij AJPES. Za vpis davčnih podatkov je naredil vlogo za prijavo v socialno zavarovanje. Podpisali ste vso dokumentacijo in postopek je bil za vas zaključen. Doma ste le čakali poštarja, ki vam je naslednji dan od dneva, ki ste ga postavili za datum vpisa v poslovni register, dostavil sklep AJPES-a, da ste registrirani. Na banki ste s tem sklepom odprli TRR račun in zdaj veselo poslujete.

podjetniško svetovanje

Najbolj “vroče” dejavnosti, ki se jih lotijo novi podjetniki

Še vedno največ podjetnikov registrira dejavnost, ki pokriva področje dostave hrane oziroma blaga na dom (53.200 – Druga poštna in kurirska dejavnost). Vse kaže, da se novi podjetniki hitro prilagajate povpraševanju na trgu v teh spremenjenih koronskih časih. Prav tako se vas veliko odloči za dejavnost prodaje prek spleta (47.910 – Trgovina na drobno po pošti ali internetu), za dejavnost spletnega marketinga, svetovanja in gradbeništva.

Informativni izračun za normirance

Stroški ob odprtju podjetja

Približuje se čas, ko boste morali novoustanovljeni s.p.-ji poravnati prve mesečne stroške podjetja. Tisti podjetniki, ki ste se odločili, da vam pri poslovanju pomagajo računovodje, ste lahko brez skrbi, kajti poskrbeli bodo za pravočasno pripravo nalogov za plačilo. Računovodje vas bodo opozorili na datume, ko obveznosti zapadejo v plačilo.

Udeležite se webinarja Kako zaslužiti s hobijem?!

Največji strošek, ki ga mesečno plačajo s.p.-ji je strošek plačila prispevkov za socialno zavarovanje. Ta na začetku poslovanja znaša 425,43 eur mesečno. Če ste med samozaposlenimi podjetniki (ne popoldanski s.p.), ki prvič odpirajo s.p., boste prvo leto lahko uveljavljali ugodnost ZPIZ. To pomeni 50% nižje prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje prvo leto poslovanja, drugo leto poslovanja pa bodo ti prispevki nižji za 30%.

Veste, da lahko popoldanski s.p. odprete tudi če ste redno zaposleni?

Prave informacije so suho zlato!

Če ste se pred registracijo podjetja dobro informirali, kaj vas čaka na podjetniški poti, potem ste brez skrbi. Sklenili ste, da boste ostali dobro informirani tudi, ko boste že stopili na pot podjetništva. Tako boste lahko sprejemali prave odločitve za svoje podjetje, prave odločitve pa pomenijo največkrat dobro poslovanje. Če boste na svoji podjetniški poti naleteli na izziv (podjetniki se srečujejo z izzivi, ne problemi!), vam lahko pomagamo z nasveti. Pokličite nas ali nam pišite, z veseljem vam bomo poslali našo ponudbo za individualno svetovanje in vam pomagali premagati izziv.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search