Skip links
Odprite s.p.

Odprite s.p. in uresničite svojo podjetniško idejo

Odprite s.p., saj se boste kot podjetnik lahko ukvarjali z dejavnostmi, ki so morda že od nekdaj vaš hobi. Odprite s.p., pridobite prave informacije in zakorakajte na podjetniško pot.

Kdo vam lahko svetuje pred registracijo s.p.? Svetovalci podjetja DATA vas lahko usmerijo, informirajo in podprejo na začetku podjetniške poti. Za ponudbo za svetovanje jim lahko pišete na data@data.si ali jih pokličete na 01/600-1530.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Odprite s.p. – morda za začetek popoldanski s.p.

Referenti DATA točke v zadnjem času opažamo, da se večina posameznikov, ki jih vleče v podjetništvo, na začetku odloči registrirati popoldanski s.p.. Taki posamezniki nam zaupajo, da želijo počasi vstopiti v podjetniške vode in se najprej na tak način prepričati, če bo trg sprejel njihov izdelek ali storitev. Najprej želijo pridobiti znanja s podjetniškega področja in postopoma načrtovati prehod v samozaposlitev. Dovzetni so za pomoč strokovnjakov in ob registraciji s.p. se odločijo za pomoč računovodje pri poslovanju. Vedo, da potrebujejo izkušene strokovnjake, ki jih bodo popeljali v svet računovodstva, davkov,  prava in financ.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Odprite s.p.– kakšna znanja boste potrebovali kot podjetnik?

Odprite s.p. in denar bo prišel, so bile na podjetniškem dogodku besede „podjetniškega guruja“. Pride seveda, vendar s trdim delom in vztrajnostjo ter z nenehnim učenjem. Podjetnik je na začetku svoje poti največkrat sam zadolžen za vse. Ni dovolj, da zna izdelati izdelek ali izvajati storitev. Na podjetniški poti mora obvladati številne veščine. Mora biti aktiven v marketingu, komunikaciji z ljudmi, obvladati bo moral finance, administrativna dela, znati pridobiti posel in biti aktiven na svoji spletni strani. Zato mora še pred registracijo podjetja temeljito načrtovati svojo podjetniško pot.

 Preberite tudi – Kilometrina 2023 – kakšni zneski veljajo?

Odprite s.p. – prehod iz popoldanskega v redni s.p.

Če posameznik začne svojo podjetniško pot s popoldanskim s.p. in je uspešen na tej poti  hitro začne razmišljati o alternativah. To je še posebej res če uspešna podjetniška aktivnost okupira ves prosti čas po zaključenem delavniku. Takrat podjetnik pogosto začne  razmišljati, da bi prekinil pogodbo o zaposlitvi ter se odločil za samostojno podjetniško pot. V takem primeru mu ni treba zapreti popoldanski s.p. in na novo odpreti redni s.p.. Za prehod v samozaposlitev zadostuje, da se odjavi iz zavarovanja na svojem popoldanskem s.p. in se prijavi v zavarovanje na s.p. S tem bo postal bo samozaposlena oseba. Prispevke za socialno zavarovanje bo plačeval iz naslova samozaposlitve. Seveda ga mora delodajalec pred tem odjaviti iz zavarovanja.

Če se odločate za odprtje s.p. v prihodnosti, vam lahko svetovalci podjetja DATA pomagajo pri pripravi na podjetniško pot. Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si in se naročite na posvetovanje.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search