Skip links
odprite d.o.o. v novem letu

Odprite d.o.o. v novem letu na DATI – s postopkom lahko začnete takoj!

Odprite d.o.o. v novem letu – zakaj?

Odprite d.o.o. v novem letu – to svetujemo podjetnikom, ki se udeležijo individualnega svetovanja pred registracijo podjetja, saj boste tako prihranili denar za pripravo bilance. V kolikor bi potrebovali individualno svetovanje, se dogovorite z našimi podjetniškimi svetovalci. Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si ter se dogovorite za termin svetovanja!

Informativni izračun plače

Odprite d.o.o. v novem letu – pogoji za odprtje d.o.o.

Pogoji za ustanovitev d.o.o. na DATA točki so:

  1. Bodoči družbenik ne sme biti davčni dolžnik, ne sme biti kaznovan za prekrške, ki zadevajo preteklo poslovanje morebitnih podjetij, zaposlovanja na črno, neplačevanja prispevkov za socialno zavarovanje … (255. člen ZGD-1).
  2. Na postopek na DATA točko morajo vpleteni priti osebno z osebnimi dokumenti.
  3. Za ustanovitveni kapital mora družbenik nameniti kapital v denarju, najmanj 7.500,00 evrov, ki ga nakaže oz. položi na začasni račun na izbrani banki.

Ustanovitev podjetja

Odprite d.o.o. v novem letu – postopek registracije d.o.o. na DATA točki

Postopek na DATA točki je voden postopek in referent DATA točke pripravi vso potrebno dokumentacijo za ustanovitev d.o.o.:

  1. Akt o ustanovitvi;
  2. Sklep o imenovanju zastopnika;
  3. Sklep o določitvi poslovnega naslova;
  4. Sklep o določitvi e-naslova podjetja;
  5. Izjavo zastopnika;
  6. Davčne podatke.

Podjetnik podpiše vso dokumentacijo in referent mu izroči izvod akta o ustanovitvi, sklep o imenovanju zastopnika in sklep o poslovnem naslovu. To so dokumenti s katerimi se odpre začasni račun na izbrani banki, kamor se nakaže ustanovni kapital. Banka izda potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga v originalu vrne nazaj na DATA točko. Takrat referent lahko elektronsko odda vlogo na registrsko sodišče. To v približno tednu dni pregleda podatke podjetja. Če je z vlogo vse v redu, sodišče izda sklep o vpisu v poslovni register. S tem sklepom se podjetnik vrne nazaj na banko in začasni račun spremeni v poslovni račun. Podjetje lahko takrat začne s poslovanjem.

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

podjetniško svetovanje

Popoldanski s.p. je lahko vir dodatnega zaslužka!

Odprite d.o.o. v novem letu – postopek registracije pa opravite v decembru

Bodoči družbenik in zastopnik d.o.o. lahko že v mesecu decembru na DATA točki pripravi dokumentacijo za ustanovitev d.o.o. Smiselno je dokumente pripraviti zadnji teden v decembru, jih podpisati in z dokumentacijo, ki jo podjetnik prejme od referenta DATA točke, odpreti začasni račun na banki. Ker podjetnik ne želi biti registriran še letos, je pomembno, da upošteva navodilo referenta DATA točke: »Potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga pridobite na izbrani banki potem, ko nakažete ustanovni kapital, vrnite na našo DATA točko po novem letu!«

Želite registrirati s.p.?

Podjetnik ima namreč 14 dni časa, da referentu DATA točke vrne potrdilo o vplačilu kapitala. Šele takrat referent elektronsko odda vlogo na registrsko sodišče. Sodišče nekaj dni pregleduje podatke na vlogi. Če je vse v redu s podatki, izda registrsko sodišče Sklep o vpisu v poslovni register. Podjetje je registrirano. Podatki podjetja so vidni v registru AJPES. Pomembno je, da je datum vpisa v letu 2022.

Želim se prijaviti na e-novice

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search