Skip links
obrtniki

Obrtniki prav tako višajo cene njihovih storitev!

Obrtniki zvišujejo cene storitev

Obrtniki so se pridružili višanju cen. Višanju cen hrane in energentov se sedaj pridružujejo še obrtniki, ki so v zadnjem letu sicer že dvigali cene. Sedaj pa načrtujejo še dodatno višanje cen.

 Informativni izračun plače

Obrtniki že višali cene skozi leto, sedaj razmišljajo o dodatni podražitvi

Nedavno smo pisali o kitajski krizi. Koronavirus je povzročil vsesplošno krizo, ki vpliva na dobavne verige po vsem svetu. Bolj kot ne se draži vse, tudi cene surovin in materialov. In tako so posledično primorani cene dvigovati obrtniki. Raziskava projekta primerjam.si je ugotovila, da je tri četrt obrtnikov v zadnjem letu že dvignilo cene svojih storitev. V naslednjih treh mesecih pa bi naj svoje storitve podražila še vsaj polovica obrtnikov. Več kot 40 odstotkov obrtnikov namerava cene povišati do 20 %.

Želite registrirati s.p.?

Cene bodo višali gradbinci, vodoinštalaterji, mizarji …

Cene storitev namerava dvigniti dve tretjini gradbincev, vodoinštalaterjev, mizarjev in ponudnikov toplotnih črpalk. O dvigu cen naj bi manj razmišljali keramičarji, fasaderji in električarji. So pa v večini ti svoje cene že dvignili v zadnjem letu za 10 do 30 odstotkov. Cene so in še bodo dvignila tudi podjetja za izkope in zemeljska dela.

PRIJAVITE SE NA SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

podjetniško svetovanje

Udeležite se skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Obrtniki višajo cene – razlogi so jasni

Razlogi višanja cen so več kot jasni. To so višje cene surovin in materialov, ki jih uporabljajo pri svojem delu. Prav tako so med razlogi tudi višje cene elektrike in goriv.

Želite ustanoviti d.o.o.? Preverite, kako!

Obrtniki imajo veliko povpraševanja

Kljub višanju cen pa imajo obrtniki še vedno veliko povpraševanja. V bistvu bi se naj številni obrtniki utapljali v delu. Prav tako imajo velike težave z zagotavljanjem dovolj delovne sile. Velike podražitve tako naj ne bi odvračale naročnikov storitev.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Priložnost za vas, da odprete podjetje

Glede na to, da imajo obrtniki ogromno dela velja razmisliti tudi o ustanavljanju novih podjetij. To lahko storite tudi na naši DATA točki! Za več informacij lahko pokličete na telefonsko številko 01-600/1530 in se dogovorite za termin z našimi podjetniškimi svetovalci! Lahko nam tudi pišete na elektronski naslov data@data.si.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search