Skip links
najhitrejša registracija podjetja

Najhitrejša registracija podjetja – kje, kako in koliko časa?

Najhitrejša registracija podjetja je možna na DATA točki, tudi ko govorimo o registraciji družbe z omejeno odgovornostjo. D.o.o. je registriran v približno tednu dni po oddaji popolne vloge na registrsko sodišče. Kaj lahko podjetnik pričakuje med postopkom registracije d.o.o.?

Za več informacij pa nas lahko pokličete na telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Najhitrejša registracija podjetja, če govorimo o ustanovitvi d.o.o.

Postopek registracije d.o.o. se začne s pripravo dokumentacije na DATA točki. Na postopek družbenik (ali več njih) prinese osebni dokument in po potrebi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov. Z ustanovitvijo d.o.o. se običajno mudi, kadar se družba prijavlja na kakšen razpis in za prijavo družbenik potrebuje pravno osebo-podjetje. Najhitrejša registracija podjetja je v takem primeru v približno desetih dneh od dneva priprave dokumentov na DATA točki.

Po podpisu celotne dokumentacije, gre družbenik naravnost na banko, kjer odpre začasni račun in nanj položi kapital. Dobro je, da družbenik o svoji nameri odprtja računa na banki za polog kapitala že pred registracijo obvesti bančnika. Ko pride na banko, odpre začasni račun, nanj nakaže kapital in banka mu izda potrdilo o vplačilu kapitala. Takoj ga vrne referentu DATA točke in ta lahko odda vlogo na sodišče. V nekaj dneh ima družbenik pri sebi sklep o vpisu družbe v register podjetij, uredi le še spremembo začasnega v poslovni bančni račun in že lahko posluje.

Ste se odločili odpreti podjetje? Pri Dati vam lahko poleg registracije podjetja pomagamo tudi z računovodskim servisom!

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Najhitrejša registracija podjetja in pogoste napake družbenikov na postopku

Da bi bila možna kar najhitrejša registracija podjetja, se morajo nanjo družbeniki in zastopniki podjetja (če to ni ista oseba) temeljito pripraviti. Organizirati se morajo še pred obiskom DATA točke. Dogovoriti se morajo o:

  • višini ustanovnega kapitala;
  • o imenu firme;
  • izbrati morajo dejavnosti in glavno dejavnost družbe;
  • določiti morajo enega ali več zastopnikov družbe.

Dogovoriti se morajo na kakšen način bodo ugotavljali dobiček družbe in kakšne prihodke ter odhodke pričakujejo v prvem letu poslovanja. Ob taki pripravi na postopek registracije d.o.o., je možna najhitrejša registracija podjetja v nekaj dneh po oddaji vloge.

 Preberite tudi – Kilometrina 2023 – kakšni zneski veljajo?

Najhitrejša registracija podjetja in pomoč svetovalcev podjetja DATA

Vsekakor pride družbenikom prav pomoč svetovalcev podjetja DATA, če se želijo temeljito pripravo na podjetniško pot. Naši pravni, finančni in davčni svetovalci podjetnikom olajšajo proces.

Najhitrejša registracija podjetja se po izkušnjah referentov DATA točke zgodi potem, ko se bodoči družbenik udeleži individualnega posveta, razreši s svetovalcem dileme pred registracijo in skupaj s svetovalcem pripravi načrt poteka postopka na DATA točki. Svetovalci podjetja DATA znajo na podlagi dolgoletnih izkušenj predlagati družbeniku najkrajšo pot, da se zgodi kar najhitrejša registracija podjetja in vpis v poslovni register.

Imate v kratkem namen registrirati d.o.o. pa ne najdete odgovorov na določena vprašanja, ki jih želite razrešiti pred postopkom? Posvetujte z našimi podjetniškimi svetovalci! Pokličite 01/600-1530 ali pišite na data@data.si in se dogovorite za individualni posvet.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search