Skip links
gradbena dovoljenja

Gradbena dovoljenja – lani v Sloveniji izdano rekordno število!

Gradbena dovoljenja – rekordna številka!

Gradbena dovoljenja – v Sloveniji je bilo v letu 2021 izdanih skoraj sedem tisoč gradbenih dovoljenj za stavbe. To je največ doslej! Mimogrede, razmišljate o odprtju s.p. ali ustanovitvi d.o.o.? To lahko storite na naši Data točki! Za dodatne informacije smo vam na voljo na 01/600-1530 ali pa na elektronskem naslovu data@data.si.

Informativni izračun plače

17 odstotkov več kot lani

Kot že omenjeno so lani izdali gradbena dovoljenja za nekaj manj kot 7000 tisoč stavb. To je 17 % več kot leta 2020. Z njimi je bilo načrtovanih nekaj več kot 4300 stanovanj. Po 17 odstotkov več gradbenih dovoljenj je bilo lani izdanih tako za nestanovanjske kot stanovanjske stavbe.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

podjetniško svetovanje

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Večje tudi povprečne površine stavb

Površine stavb, ki so dobila gradbena dovoljenja so bile predvidoma večje za 27 %. Pri tem so bile površine stanovanjskih stavb večje za 22 %, nestanovanjskih stavb pa za 33 odstotkov. Površina vseh načrtovanih stanovanj je bila približno za 20 odstotkov večja od površine vseh stanovanj, ki so jih načrtovali v letu 2020. Stanovanja v enostanovanjskih stavbah naj bi merila 169 kvadratnih metrov (leta 2020 166 kvadratnih metrov). V večstanovanjskih stavbah pa naj bi stanovanja v povprečju merila 89 kvadratnih metrov (leta 2020 – 85 kvadratnih metrov).

Preberite tudi – Koliko bo znašala minimalna plača letos?

Več načrtovanih stanovanj

Kot že omejeno so za stavbe, ki so dobile gradbena dovoljenja načrtovali več kot 4300 stanovanj. V enostanovanjskih stavbah so načrtovali 17 odstotkov več stanovanj, v večstanovanjskih pa 15 odstotkov več kot leta 2020.

 Preverite podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

Decembra lani več izdanih dovoljenj kot novembra

V decembru je bilo izdanih za 34 % več gradbenih dovoljenj za stavbe kot mesec prej. Za stanovanjske stavbe jih je bilo izdanih 17 odstotkov več, za nestanovanjske pa za 48 % več kot novembra 2021. Za stavbe, ki so jim bila izdana gradbena dovoljenja, je bila predvidena gradnja 421 stanovanj. To je za četrtino več stanovanj kot so jih predvideli novembra lani. V enostanovanjskih stavbah je bilo načrtovanih 7 odstotkov več stanovanj, v večstanovanjskih stavbah pa 62 % stanovanj kot novembra, so še sporočili iz Sursa.

Postanite stranka našega računovodskega servisa Data!

Zazidljive parcele lahko najdete tudi na zemljevidu

Nedolgo nazaj smo pisali tudi o tem, da lahko zazidljive parcele najdete kar na spletnem zemljevidu. Več lahko preberete v tem članku. Preverite pa lahko tudi lanska članka o stanovanjskih najemninah ter cenah nepremičnin v Ljubljani ter Mariboru.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search