Skip links
dokumenti za registracijo s.p.

Dokumenti za registracijo s.p. – le osebni dokument in davčna številka?

Dokumenti za registracijo s.p., ki so potrebni za ustanovitev s.p. na DATA točki – veste, kateri so? Zadostujeta osebni dokument in davčna številka?

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

Pogosta vprašanja glede dokumentov za registracijo s.p.

Dokumenti za registracijo s.p. so osebni dokument, davčna številka in po potrebi, izjava lastnika objekta za s.p. Registracija s.p. zahteva temeljito pripravo na postopek, saj mora podjetnik poleg dokumentov poskrbeti še za podatke, ki jih bo ob izpolnjevanju obrazcev za registracijo s.p. povedal referentu DATA točke. Kaj mora podjetnik vedeti za prijavo podatkov za vpis v register podjetij AJPES? Kaj mora povedati referentu pri izpolnjevanju podatkov za prijavo v davčni register? Kakšne informacije potrebuje referent za izpolnitev prijave podjetnika v socialno zavarovanje na obrazcu za ZZZS?

Opravite informativni izračun dohodnine!

Dokumenti za registracijo s.p. in priprava podatkov za vpis v register podjetij

Prvi dokument, ki se ga pripravi na postopku registracije s.p. je prijava podatkov za vpis samostojnega podjetnika v register podjetij AJPES. Potrebni podatki na tem dokumentu so datum ustanovitve s.p., popolno ime firme in skrajšana firma, poslovni naslov s.p., lahko kontaktni podatki, zastopnik -prokurist s.p. in dejavnosti s.p. In sicer vse tiste dejavnosti, s katerimi bo podjetnik začel poslovati.

Želite tudi vi odpreti s.p. ali d.o.o.? Pokličite na 01/600-1530 ali rezervirajte termin za registracijo prek spletnega obrazca!

Veste, kakšen regres vam pripada v 2023?

podjetniško svetovanje

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Dokumenti za registracijo s.p. in prijava davčnih podatkov

Pri pripravi dokumenta za prijavo davčnih podatkov se mora podjetnik opredeliti na kakšen način bo ugotavljal davčno osnovo svojega podjetja. Bo to po dejanskih stroških ali po normiranih odhodkih (normiranec s.p.). Kateri način ugotavljanja davčne osnove je najbolj primeren zanje, jim lahko svetuje računovodja ali davčni svetovalec. Za ponudbo svetovanja lahko pokličete na 01/600-1530 ali pišete na data@data.si. Napovedati mora predvidene prihodke, ki naj bi jih ustvaril v prvem letu poslovanja, od datuma registracije s.p. do zadnjega decembra istega leta.

Preberite tudi – Kilometrina 2023, kakšni zneski veljajo?

Dokumenti za registracijo s.p. in prijava podatkov za zavarovanje

Zadnji, tretji dokument pri registraciji s.p. je prijava v zavarovanje za s.p. Podatki, ki jih je potrebno navesti na dokumentu so EMŠO podjetnika, ime in priimek, datum pričetka zavarovanja, za koliko ur se zavaruje podjetnik in stopnjo njegove zadnje formalno zaključene šolske izobrazbe ter naziv oz. poklic, ki ga bo opravljal kot s.p.

Podjetnikom pri pripravi podatkov za registracijo s.p. na individualnem posvetu pomagamo in svetujemo podjetniški svetovalci DATA. Za posvet nam pišite na data@data.si ali nas pokličite na 01/600-1530!

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search