Skip links
dejavnosti pri d.o.o.

Dejavnosti pri d.o.o. – za katere se najpogosteje odločate?

Dejavnosti pri d.o.o. – katere najpogosteje izberete pri ustanovitvi d.o.o.?

Dejavnosti pri d.o.o., ki jih podjetniki, ki ustanavljate družbo z omejeno odgovornostjo izbirate ob registraciji, se držijo napovedi, ki smo jih napovedali ob koncu prejšnjega leta. Nameravate ustanoviti d.o.o. in ste v zadregi, katere dejavnosti izbrati ter kam sodi vaša poslovna ideja? Ali veste, da obstaja znotraj klasifikacije dejavnosti več vrst dejavnosti? Za opravljanje reguliranih in obrtnih dejavnosti pa morate izpolnjevati pogoje. Lahko vam pomagamo z individualnim svetovanjem v našem podjetju. Seveda pa lahko pri nas podjetje ustanovite! Pokličite nas na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si za ponudbo.

Informativni izračun plače

Katere dejavnosti pri d.o.o. prednjačijo?

Podjetniki, ki ste letos pohiteli z vpisom družbe v register podjetij, ste največkrat za svojo temeljno dejavnost izbrali dejavnost s področja gradbeništva, informacijskih storitev, digitalnega marketinga in prodaje. Med družbami, ki smo jih registrirali na DATA točki pa je izstopalo podjetje s fotografsko dejavnostjo in podjetje z založniško dejavnostjo. Izdajali bodo e-knjige.

Tudi s.p. lahko registrirate na Dati!

Kako družbenik izbere dejavnosti pri d.o.o.?

Dejavnosti pri d.o.o. družbenik izbere iz dokumenta, ki se imenuje Standardna klasifikacija dejavnosti z letnico 2008. Dokument obsega 192 strani in zajema dejavnosti od področja kmetijstva, predelave hrane, do proizvodnje najrazličnejših izdelkov, gradbeništva, trgovine na debelo in drobno, gostinsko turistične dejavnosti, založništva, produkcijskih dejavnosti, telekomunikacij, informacijskih storitev, finančnih storitev, nepremičninskih storitev, raznih poslovnih storitev pa tudi zdravstva ter osebnih storitev, športnih dejavnosti in tako naprej. Skratka vsa področja človeškega življenja. Ob registraciji podjetja družbenik določi temeljno dejavnost in dodatne dejavnosti podjetja.

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

podjetniško svetovanje

Prijavite se na seminar Davčni obračun za normirance!

Kako družbenik določi temeljno dejavnost podjetja?

Eden od kriterijev za določitev temeljne dejavnosti podjetja,  je lahko ta, da je temeljna dejavnost tista, ki prinese največ prihodka v podjetje. Lahko jo določite na podlagi pretežnega dela dodatne vrednosti, ki jo ustvarite z izbrano temeljno dejavnostjo ali pa se odločite, da je to tista dejavnost, ki v podjetju zaposluje največ delavcev.

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Ali lahko po ustanovitvi podjetja, družbenik spreminja dejavnosti pri d.o.o.?

Lahko. Po ustanovitvi podjetja, lahko družbenik briše ali pa dodaja dejavnosti v svoje podjetje. Podjetništvo je živ organizem, kjer se dnevno spreminjajo pogoji poslovanje, se ustvarjajo nove priložnosti in možnosti za zaslužek.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Postopek spreminjanja dejavnosti pri d.o.o.

Družbenik postopek spremembe dejavnosti pri d.o.o. lahko opravi na katerikoli Spot točki v Sloveniji, kjer vam referent pripravi čistopis akta o ustanovitvi ali družbeno pogodbo, kjer so navedene vse dejavnosti pri d.o.o. Podpišete čistopis in referent ga elektronsko pošlje na registrsko sodišče. V nekaj dneh prejmete sklep o spremembi dejavnosti pri d.o.o. in sprememba je vpisana tudi v registru podjetij AJPES.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

 

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search