Skip links
božični sejem

Božični sejem je priložnost za prodajo izdelkov in promocijo podjetja!

Božični sejem je tu, a letos omejen zaradi razmer

Božični sejem je pred vrati. Podjetja, ki so med svoje dejavnosti podjetja vključila dejavnost prodaje na stojnicah, so v popolni pripravljenost na ta najbolj tržni mesec v letu. Tudi vi razmišljate o ustanovitvi podjetja? Naše podjetje DATA ima več kot 30 let izkušenj na tem področju! Za več informacij lahko pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Informativni izračun plače

Božični sejem je marketinški dogodek leta za marsikatero podjetje

Podjetniki, ki jim božični sejem predstavlja vrhunec podjetniške aktivnosti v letu, zaključujejo zadnje priprave na to sejemsko predstavitev svoje dejavnosti. Prijava na božični sejem je uspela. Plačilo za stojnico poravnano, pripravljeni so izdelki in organizacijske podrobnosti so urejene. Običajno se za prodajo na sejmu organizira cela družina, ki priskoči na pomoč podjetniku.

Želite ustanoviti d.o.o.?

Božični sejem in kaj je potrebno preveriti pred dogodkom

Podjetnik mora preveriti ali ima registrirane dejavnosti za sejemsko prodajo (47.890 Trgovina na drobno na stojnicah in tržnicah z drugim blagom). Urediti mora davčno blagajno ali vezano knjigo računov. Preveriti mora tudi, ali ima dovolj promocijskega materiala, ki ga bo delil obiskovalcem in tako poskrbel za prodajo izdelkov tudi čez leto. Razmisliti je treba, kdo mu lahko pomaga pri delu na stojnici in kako še pred začetkom aktivnosti urediti status te osebe. Podjetniški svetovalci Date podjetnikom, ki se udeležijo individualnega podjetniškega svetovanja, razložimo vse podrobnosti v zvezi s prodajo na stojnici kot pripravo na božični sejem. Lahko nas pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

PREVERITE IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO PRI NAS IN SE PRIJAVITE!podjetniško svetovanjeS.p. lahko registrirate pri nas!

Kdo lahko pomaga podjetniku, ko se začne božični sejem?

Podjetniku na sejmu lahko pomaga zaposleni v podjetju. Lahko angažira študenta za prodajo. Lahko pa podjetniku pomaga ožji družinski član. V tem zadnjem primeru gre za kratkotrajno delo in pred začetkom dela družinskega člana, ga mora podjetnik prijaviti v zavarovanje za primer bolezni in poškodbe pri delu z M12 obrazcem. Podjetnik prijavo lahko uredi sam prek spot portala, lahko zanj prijavo uredi pooblaščena oseba. Lahko pa pride podjetnik osebno na Spot točko in referent točke uredi prijavo ožjega družinskega člana v zavarovanje. Ko podjetnik prejme potrdilo o prijavi družinskega člana v zavarovanje, mora potrdilo oz. obrazec dostaviti svojemu računovodji. Ta bo v januarju (za zavarovanje v decembru) pripravil obrazec za plačilo prispevka za zavarovanje, ki trenutno znaša 5,43 evra.

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Še je čas za dodajo prave dejavnosti za prodajo izdelkov, če greste na božični sejem

Če podjetnik v zadnjem hipu ugotovi, da mu manjka ustrezna dejavnost za prodajo na božičnem sejmu, lahko hitro in enostavno doda dejavnost med svoje obstoječe dejavnosti. Postopek spremembe podatkov podjetja lahko uredi od doma sam prek spot portala, če ima digitalno potrdilo. Lahko pa stopi do najbližje Spot točke, kjer mu referent pripravi dokument, ki ga podjetnik podpiše, referent pa elektronsko odda na AJPES. Naslednji dan je nova dejavnost že vpisana med podatki podjetja v registru podjetij in podjetnik za opravljanje te dejavnosti lahko izstavi račun.

Popoldanski s.p. je lahko vir dodatnega zaslužka!

Božični sejem mora biti letos ograjen!

Vlada je zaostrila pravila glede sejemske dejavnosti na odprtih površinah. Od sobote naprej velja, da mora biti območje sejemske dejavnosti ograjeno! Prav tako morata biti ločena vzhod in izhod. Ob vhodu v lokal oz. na prostor, kjer izvajajo gostinsko dejavnost strežbe jedi in pijač, pa mora biti na vidnem mestu objavljeno dovoljeno največje število hkrati prisotnih oseb v lokalu oz. na prostoru.

Prijavite se na e-novice

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search