Skip links
božični okraski

Božični okraski lahko krepko izboljšajo vaš družinski proračun

Božični okraski so nepogrešljivi v času, ki se nam bliža s svetlobno hitrostjo

Božični okraski – december je dobesedno pred vrati in božični okraski bodo ponovno najbolj iskana in prodajana dekoracija. Ročno spretnim posameznikom lahko izdelava in prodaja raznih okrasnih izdelkov, med katerimi so v tem času tudi božični okraski, krepko izboljša družinski proračun.

Informativni izračun plače

Že imate idejo, kaj bi lahko bili vaši božični okraski?

Morda izdelujete unikatne izdelke iz različnih materialov in bi med svoje izdelke lahko uvrstili še božične okraske? Te bi lahko uspešno tržili že v teh predprazničnih mesecih! Če se sprašujete na kakšen način se lahko organizirate, da boste strankam lahko izdali račun, potem se za ročno izdelane okraske lahko vpišete med izvajalce osebnega dopolnilnega dela (ODD). Ročno izdelani božični okraski so potem predmet prodaje, ki jo lahko izvajate prek spleta in na sejmih. Prav tako lahko prodajate direktno naročniku, ki je lahko pravna ali fizična oseba. Za več informacij o osebnem dopolnilnem delu se lahko naročite na individualno svetovanje pri naših podjetniških svetovalcih, ki se bodo posvetili prav vašemu primeru. Pokličete lahko na telefonsko številko 01/600-1530 ali nam pišete na elektronski naslov data@data.si.

Ustanovite podjetje!

Božični okraski, ki se lahko pojedo

Če imate idejo, da bodo vaši božični okraski iz testa ali katerega drugega živila, potem prodaje teh okraskov ne boste mogli opravljati prek osebnega dopolnilnega dela. V tem primeru boste mogli razmisliti o statusu samostojnega podjetnika. Hrana namreč sodi na področje stroge zakonodaje, ki je pod nadzorom Uprave za varno hrano, zato se preko osebnega dopolnilnega dela ne morete ukvarjati s predelavo živil.

Imate tudi vi idejo, s katero bi radi zaslužili? Udeležite se našega seminarja!

podjetniško svetovanje

Udeležite se skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Božični okraski in status samostojnega podjetnika

Status samostojnega podjetnika se pridobi v treh dneh. Po vpisu v poslovni register in prejemu sklepa o registraciji, odprete TRR račun na banki in že lahko prodajate. Pri postopku registracije s.p. ima podjetnik možnost opravljati več dejavnosti, zato se velja pri izbiri teh potruditi. Prav tako je pomembno preveriti, kakšni so dejanski stroški s.p. Ustrezne dejavnosti za s.p., pogoji za opravljanje dejavnosti, stroški, način vodenja poslovnih knjig pa so lahko predmet individualnega podjetniškega svetovanja pri svetovalcih v našem podjetju. Pokličite nas lahko na telefonsko številko 01/600-1530 ali nam pišete na elektronski naslov data@data.si.

Informativni izračun za normirance

Božični okraski in umetniško ustvarjanje

Če ste že podjetniki, smo vam v tem prispevku mogoče ponudili novo idejo za širjenje vašega posla. Gre za za opravljanje nove dejavnosti, ki je aktualna konec leta in vam lahko prinese dodaten zaslužek. Odgovor na vaše vprašanje, kaj potrebujem, da se lahko lotim nove dejavnosti, je preprost.  Dejavnost pod šifro 90.030 je prava šifra dejavnosti za vse umetnike in rokodelce. Se pravi, skratka za vse, ki znajo z lastnimi rokami izdelovati unikatne izdelke in jih prodajati. Bodite ustvarjalni, kajti umetnikom je meja domišljije le nebo!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

 

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search