Skip links
Delež prihodka od prodaje nespecializiranih storitev največji v računovodstvu in knjigovodstvu

Delež prihodka od prodaje nespecializiranih storitev največji v računovodstvu in knjigovodstvu

Za podjetja v računovodskih, knjigovodskih in revizijskih dejavnostih ter davčnem svetovanju z vsaj 20 osebami, ki delajo, je bil delež prihodka od prodaje (skoraj petina prihodka) najvišji pri prodaji nespecializiranih storitev, le okoli štiri petine prihodka so podjetja ustvarila s prodajo specializiranih storitev, kažejo podatki Statističnega urada RS (Surs) za leto 2014.

87 odstotkov prihodka od prodaje specializiranih storitev so ta podjetja ustvarila z dvema storitvama, in sicer s storitvami finančne revizije (40 odstotkov) in z računovodskimi storitvami (47 odstotkov).

[seminar id=”70692″ txt=”Samostojni podjetniki pa se vodenja knjigovodstva lahko priučite tudi sami. Kako, izveste na naši delavnici!”]

Podjetje Data d. o. o. se prav tako ukvarja z računovodskimi storitvami. Če poslujete na podlagi normiranih odhodkov, imamo za vas pripravljen paket normiranec, če ste samostojni podjetnik, pa za vas pride v poštev storitev enostavnega knjigovodstva. V kolikor ste mikro in makro podjetje, pa za vas v poštev pride storitev dvostavnega knjigovodstva.

Prijava na izobraževanje

Pravne dejavnosti so 29 odstotkov prihodka od prodaje specializiranih storitev ustvarile s pravnim svetovanjem in zastopanjem v sodnih postopkih na področju gospodarskega prava, s pod 10 odstotkov pa tudi s svetovanjem in zastopanjem v kazenskih zadevah ter v sodnih postopkih na področju civilnega prava.

[oblacek id=5 txt=”Če imate pravno vprašanje, pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si.” link=’Rezervirajte svoj termin!’]

Delež prihodka od prodaje nespecializiranih storitev največji v računovodstvu in knjigovodstvu

Delež prihodka od prodaje: več kot tretjino ustvarila arhitekturna podjetja

V letu 2014 so med podjetji s poslovnimi storitvami ustvarila s prodajo najvišji prihodek podjetja, uvrščena v dejavnost arhitekturno in tehnično projektiranje in s tem povezano svetovanje, in sicer 600,4 milijona evrov. Sledila so podjetja v dejavnosti računalniške storitve, najnižji delež prihodka od prodaje pa so v letu 2014 ustvarile pravne dejavnosti, in sicer 30,5 milijona evrov.

Prijava na izobraževanje

V primerjavi z letom 2013 se je prihodek od prodaje povečal v večini opazovanih dejavnosti. Izjema so bile računovodske, knjigovodske in revizijske dejavnosti ter davčno svetovanje, dejavnost podjetniško in poslovno svetovanje ter dejavnost tehnično preizkušanje in analiziranje.

Prevladovale so stranke iz Slovenije

[tweet]Delež prihodka od prodaje nespecializiranih storitev je bil leta 2014 največji “naših” panogah![/tweet]

Podjetja so v letu 2014 veliko večino prihodka ustvarila s strankami, ki so imele sedež ali bivališče v Sloveniji (78 odstotkov), še posebej podjetja v dejavnosti podjetniško in poslovno svetovanje (95 odstotkov). S prodajo strankam iz drugih držav članic EU so ustvarila 13 odstotkov prihodka.

Morda vas ob tem zanima tudi:

Prijava na izobraževanje

Vir: Surs

[wpsr_facebook]

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search