Skip links
Ustanoviti lastno podjetje

Ustanoviti lastno podjetje – na Data točki še ni bilo lažje!

Ustanoviti lastno podjetje je želja marsikaterega posameznika. Imate hobi, ki ima velik podjetniški potencial? Ste mnenja, da bi lahko z njim zaslužili? Če se z njim začnete ukvarjati profesionalno, vam nikoli več ne bo težko oditi v službo. Pri ustanovitvi podjetja vam lahko pomaga Data. Pokličite nas na 01/600-1530 ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije podjetja!

Izračunajte si vašo plačo!

Si želite ustanoviti lastno podjetje? Storite to na DATA točki.

Če razmišljate o ustanovitvi lastnega podjetja, vam lahko pomagajo naši podjetniški svetovalci. Povedali vam bodo, da ustanoviti lastno podjetje ni nič težkega, saj vam stojimo ob strani na celotni podjetniški poti. Pomagali vam bodo pripraviti poslovni načrt in z vami delili skrivnosti podjetništva. Datina ekipa ima namreč več kot 30 let podjetniških izkušenj. Obrnete se lahko tudi na naše pravne svetovalce, ki vam bodo pomagali razrešiti pravne dileme. Ko pa bo vaše podjetje stalo na nogah, vam Data stoji ob strani kot računovodski servis.

Koliko znašajo prispevki za s.p. v 2023?

podjetniško svetovanje

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Začnite kot samostojni podjetnik

Želite sami ustanoviti lastno podjetje? Odprite s. p.! To z lahkoto storite na DATA točki, kjer vas bo skozi proces vodil Datin referent. Vse, kar potrebujete za registracijo, je vaš osebni dokument, davčno številko in naslov podjetja. Pred odprtjem s. p. pa je dobro razmisliti o:

  • Imenu firme (če želite poleg svojega imena uporabiti tudi imaginarno ime);
  • Dejavnostih, s katerimi se boste ukvarjali (ali so morda regulirane?);
  • Vaši ciljni publiki;
  • Dobičku, ki ga lahko pričakujete.

Preden se odločite ustanoviti lastno podjetje lahko pričnete s popoldansko dejavnostjo. Popoldanski s. p. lahko odprete ob redni službi. Kasneje pa lahko naredite prestop v redni s. p. ali d. o. o. Postopek ustanovitve podjetja na Data točki je brezplačen. Rezervirajte svoj termin tukaj!

Koliko znašajo prispevki za popoldanski s.p.?

Kako ustanoviti lastno podjetje d. o. o.

Podjetniki lahko izberejo tudi obliko podjetja d. o. o., ki ima določene prednosti. Ena izmed njih je definitivno odgovornost. Odgovornost takega podjetja je omejena z njegovim kapitalom – to pomeni, da ne odgovarjate s svojo lastnino, tako kot posamezniki, ki se odločijo ustanoviti lastno podjetje kot s. p. Za ustanovitev d. o. o. boste potrebovali tudi osnovni kapital, ki znaša minimalno 7.500 €. Na registracijo pa morate prinesti svoje dokumente s stalnim naslovom.

Sedaj veste, kako ustanoviti lastno podjetje. Naredite korak naprej in nas kontaktirajte. Dosegljivi smo na 01/600-1530 ali data@data.si.

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search