Skip links

Slovenci smo lani opravili večje število delovnih ur kot v letu prej

Podatki Statističnega urada RS (Surs) kažejo, da smo Slovenci v lanskem letu opravili večje število delovnih ur kot v letu prej. Delež se je povečal za 2,3 odstotka.

[seminar id=”70676″ txt=”Že dlje časa razmišljate, da bi delovne ure opravljali v svojem lastnem podjetju? Na našem seminarju vas seznanimo z vsem, kar morate vedeti pred registracijo podjetja.”]

Večje število delovnih ur predvsem v gradbeništvu

Zaposleni v gradbeništvu so mesečno opravile 144 ur oziroma 7 ur več od slovenskega povprečja. Tudi delež opravljenih delovnih ur v plačanih delovnih urah, izražen v odstotku, je bil v tej dejavnosti med vsemi dejavnostmi najvišji, znašal je 85,3 odstotka.

[tweet]Slovenci smo lansko leto delali več kot leto prej, največ v gradbeništvu.[/tweet]

Število delovnih urGradbeni sektor je med področji, kjer je bilo opravljenih večje število delovnih ur od povprečja, prevladoval celo leto, razen v prvem četrtletju lanskega leta, za katerega statistika kaže, da je bilo največje število delovnih ur opravljenih v sektorju zdravstva in socialnega varstva. V zadnjem četrtletju lanskega leta pa se je poleg dejavnosti zdravstva in socialnega varstva večje število delovnih ur opravilo tudi v dejavnostih javne uprave in obrambe.

Povprečno najmanj delovnih ur so lani opravile osebe, zaposlene v gostinstvu, to pa ne velja za 3. četrtletje oziroma za obdobje med julijem in septembrom, ko je sezona za gostince na vrhuncu.

[seminar id=”70680″ txt=”Zdravje in varnost sta pomembna tudi na delovnem mestu. Bodite odgovorni do sebe in svojih sodelavcev. Izobraževanje iz varstva in zdravja pri delu je hkrati tudi zakonska obveznost vsakega delodajalca!”]

Povečanje števila opravljenih delovnih ur je bilo lansko leto glede na leto 2014 najopaznejše v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih (za 14,6 odstotka), predvsem zaradi povečanja števila zaposlenih v teh dejavnostih, zmanjšanje števila opravljenih delovnih ur pa je bil najbolj opazen v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih (za 3,2 odstotka).

Podrobni statistični podatki za vsako četrtletje posebej: Surs

[wpsr_facebook]

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search