Skip links
zagotavljanje varnosti in zdravja

Le še dva tedna časa za prijavo podjetij, ki so uvedla inovativne pristope za zagotavljanje varnosti in zdravja

Točno čez dva tedna, v sredo, 31. avgusta 2016,  se zaključi rok za prijavo na tekmovanje za podjetja in organizacije, ki so v delovno okolje uvedla inovativne pristope za zagotavljanje varnosti in zdravja. Tekmuje se za priznanje »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2016«.

[seminar id=”70680″ txt=”Delodajalec je vsem svojim delavcem dolžan zagotoviti teoretično in praktično usposabljanje in preverjanje usposobljenosti za varno opravljanje dela.”]

Namen tekmovanja, ki poteka v organizaciji delovnega ministrstva je s konkretnimi primeri pokazati zlasti delodajalcem, kakšne so koristi upoštevanja dobre prakse na področju varnosti in zdravja pri delu ter širjenje informacij o primerih dobre prakse ter spodbujanje njihove izmenjave.

Prijava na izobraževanje

zagotavljanje varnosti in zdravjaTekmovanje bo potekalo v dveh kategorijah. V prvi bodo tekmovale organizacije, ki imajo manj kot 100 zaposlenih, v drugi pa organizacije s 100 in več zaposlenimi. Prijavnico lahko oddate najkasneje v sredo, 31. avgusta 2016 ob 16. uri. Več o tem si lahko preberete v Podjetja, izvajate ukrepe za zagotavljanje zdravja in varnosti na delovnem mestu?

O varnosti in zdravju na delovnem mestu na DATI redno poročamo. Med drugim smo pisali o natečaju za delodajalce za izbor najboljših ukrepov promocije zdravja na delovnem mestu, o tem, da to področje redno spremlja inšpekcijski nadzor ter o tem, kam se uvršča strošek izvajanja promocije zdravja na delovnem mestu.

Prijava na izobraževanje

[tweet]Čez dva tedna se zaključi tekmovanje za podjetja in organizacije, ki so v delovno okolje uvedla inovativne pristope za zagotavljanje varnosti in zdravja.[/tweet]

Pisali smo tudi o tem, zakaj bi s. p. moral na usposabljanje iz varstva in zdravja na delovnem mestu, čeprav zakon tega izrecno ne zahteva. Več v Samozaposleni, kako pa kaj varnost in zdravje na delovnem mestu?

Podjetje DATA tudi v poletnem času obratuje nemoteno. Za registracijo podjetja (s. p. ali  d. o. o.) si zagotovite svoj termin na 01 600 15 30 ali na e-mail data@data.si.

Prijava na izobraževanje

[wpsr_facebook]

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search