Skip links
kdaj dobimo regres

Kdaj dobimo regres? V večini primerov ga morajo delodajalci izplačati do danes!

Kdaj dobimo regres vsi, ki nam pripada pravica do letnega dopusta? Najkasneje mora biti – ali pa je že bil – na naših računih prav danes! V nekaterih primerih zakon sicer dovoljuje, da delodajalci regres delavcem nakažejo tudi do 1. novembra 2016. Koliko ga je naneslo letos?

[seminar id=”70665″ txt=”Ali si znate povrniti stroške nočitve, ko greste na službeno potovanje? Kdaj sestaviti potni nalog in katere stroške vse lahko uveljavljate? Mi vam povemo na seminarju!”]

Kdaj dobimo regres? Do 1. julija oziroma najkasneje do 1. novembra v tekočem letu

Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta – tega določa Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) – izplačati regres za letni dopust najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta. Višina regresa je zakonsko določena v višini minimalne plače, ki za delo s polnim delovnim časom od 1. januarja 2016 dalje znaša 790,73 evra bruto, kolektivna pogodba pa lahko določa tudi višji regres.

Prijava na izobraževanje

Kolektivna pogodba na ravni dejavnosti v primeru nelikvidnosti lahko določa tudi kasnejši datum izplačila regresa, ki pa ne sme biti kasnejši 30. oktobra tekočega koledarskega leta.

[tweet]Delodajalci, danes je zadnji dan za izplačilo regresa zaposlenim![/tweet]

Regres in javni sektor

kdaj dobimo regresRegres za letni dopust v javnem sektorju je odvisen od plačnega razreda, v katerega je uvrščen javni uslužbenec. Upošteva se stanje na zadnji dan aprila. Uslužbenci, ki so uvrščeni do vključno 30. plačilnega razreda, bodo dobili izplačilo regresa v znesku 790,73 evra, uslužbenci od 51. plačilnega razreda pa bodo dobili izplačani regres v višini 350 evrov bruto. Od dela regresa, ki presega 70 odstotkov povprečne plače za predpretekli mesec, se plačujejo prispevki.

Višino regresa za javni sektor predpisuje Zakon o ukrepih na področju plač in drugih stroškov dela za leto 2016 in drugih ukrepih v javnem sektorju (ZUPPJS16), in sicer glede na plačilni razred na zadnji dan meseca aprila 2016. 

Prijava na izobraževanje

Vas glede regresa morda zanimajo tudi naslednji članki?

Pri pripravi ustreznih pogodb o zaposlitvi za vaše delavce vam lahko pomagajo tudi naši svetovalci – dosegljivi so na telefonski številki 01 600 15 30 ali na email naslova data@data.si.

Prijava na izobraževanje

[wpsr_facebook]

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search