Skip links
delodajalec

Ali delodajalec lahko študenta zaveže k varstvu osebnih podatkov?

Kdaj lahko in kdaj mora delodajalec študenta, ki pri njem opravlja delo preko študentske napotnice, zavezati k varstvu osebnih podatkov, poslovnih skrivnosti in k prepovedi konkurenčne dejavnosti?

[seminar id=”75341″ txt=”Niste podkovani na pravnem področju? Skupaj z nami lahko postanete vešči veljavne zakonodaje za opravljanje gospodarskih dejavnosti.”]

Varstvo podatkov in skrivnosti: ne s pogodbo, temveč s podpisom ustrezne izjave

Delodajalec za delo s študenti ne sklene posebne pogodbe – za delo prek študentske napotnice jo skleneta delodajalec in izbrani študentski servis. Pri tem pa se lahko tako delodajalcem kot študentom porajajo vprašanja o varnosti osebnih podatkov, poslovnih skrivnosti in podobno.

Prijava na izobraževanje

delodajalecDelodajalec mora študenta, kadar mu omogoči seznanitev z osebnimi podatki, zavezati k varstvu osebnih podatkov s podpisom ustrezne izjave.

Delodajalčeva odločitev, ne pa tudi obveza, je, če bo študenta, ki se pri opravljanju dela seznani z informacijami, katerih zloraba bi lahko povzročila škodo delodajalcu, zavezal tudi k varstvu poslovnih skrivnosti podjetja.

[oblacek id=5 txt=”Na vaše pravne zagate odgovarjamo tudi poleti! Kontaktirajte nas in si” link=’rezervirajte svoj termin!’]

Delodajalec lahko študenta ustrezno zaveže tudi k prepovedi konkurenčne dejavnosti.

Delodajalca pa, tudi v primeru, ko za delo najame študenta, zavezujejo obveznosti po Zakonu o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1), ki sicer veljajo za delodajalce, ki zaposlujejo delavce. Delodajalca tako za vsakega delavca, ne glede na obliko dela, zakon zavezuje, da mu omogoči usposabljanje iz varstva pri delu.

[tweet]Delodajalec lahko študenta, ki pri njem opravlja delo, zaveže k varstvu osebnih podatkov.[/tweet]

Preberite tudi:

Imate pravno ali kadrovsko vprašanje? Ali pa vas mika registracija podjetja, s. p. oziroma d. o. o.? Z našo pomočjo se boste lahko lažje odločili glede na vaše potrebe in želje, zato nas pokličite na 01 600 15 30 ali pa nas kontaktirajte po e-mailu data@data.si in dogovorili se bomo za termin.

Prijava na izobraževanje

[wpsr_facebook]

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search