Skip links
dvojna družba

Poznate pojem “dvojna družba”?

Veste, kaj je dvojna družba?

[seminar id=”70676″ txt=”Kakšne so obveznosti pred, med in po registraciji družbe z omejeno odgovornostjo?”]

Dvojna družba je komanditna družba, v kateri je edini komplementar družba, pri kateri ni osebno odgovornih družbenikov ali so vsi komplementarji take družbe.

Komplementar odgovarja za obveznosti družbe z vsem svojim premoženjem.

Prijava na brezplačno izobraževanje

dvojna družbaDružba se lahko ustanovi tudi samo zaradi vključitve kot komplementar v dvojno družbo.

Pravila za ustanovitev d. o. o. in ustanovitev s. p. pa so se z letom 2016 zaostrila. V veljavnost bodo stopila določila iz spremenjenega Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1I), ki omejujejo, kdo lahko ustanovi gospodarsko družbo. Več si lahko preberete v Ustanovitev d. o. o. in ustanovitev s. p.: novo leto, nova pravila.

[tweet]Dvojna družba je komanditna družba, v kateri je edini komplementar družba, pri kateri ni osebno odgovornih družbenikov ali so vsi komplementarji take družbe.[/tweet]

Komanditno družbo morata sicer ustanoviti vsaj dve domači ali tuji fizični ali pravni osebi, ki se odločita skupaj opravljati gospodarsko dejavnost. Komanditna družba se ustanovi z družbeno pogodbo, najmanjši osnovni kapital pri k.d. ni predpisan.

Prijava na brezplačno izobraževanje

[oblacek id=2 txt=”Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen.” link=’Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!’]

Dvojna družba in poslovne listine

Na vseh poslovnih listinah mora biti poleg firme označeno tudi ime in priimek članov poslovodstva komplementarja v dvojni družbi, pri podpisovanju fizične osebe pa mora biti dodana tudi firma komplementarja.

Vir: Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1I)

Prijava na brezplačno izobraževanje

[wpsr_facebook]

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search