Skip links
Zaposlimo mlade

Delodajalci: »Zaposlimo mlade«

Ali veste, da je 12.2. 2019 Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje objavil javno povabilo z naslovom »Zaposlimo mlade«? Temeljni namen programa »Zaposlimo mlade« je spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju mladih brezposelnih oseb. Cilj programa »Zaposlimo mlade« je zaposliti do 225 mladih s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji in sicer v obdobju od leta 2019 do leta 2020. Za to je predvidenih 1,187 milijona EUR. Program sofinancira EU iz Evropskega socialnega sklada.

Informativni izračun plače

[oblacek id=5 txt=”Ustanavljate s.p. ali d.o.o.?” link=’Pri nas je to enostavno – rezervirajte si termin na 01 600 1530′]Delodajalci ste v okviru projekta »Zaposlimo mlade« upravičeni do subvencije v višini 5.000,00 EUR za zaposlitev delavca za polni delovni čas. Za krajši delovni čas od polnega delovnega časa se lahko zaposlijo invalidi z ustrezno odločbo. V tem primeru ste kot delodajalec upravičeni do sorazmerno nižje subvencije. Delodajalec lahko sklene delovno razmerje za nedoločen čas ali za določen čas najmanj 12 mesecev.

Pogoji za vključitev v program »Zaposlimo mlade«:

  • ste brezposelni in prijavljeni v evidenco brezposelnih,
  • ste mlajši od 29.let,
  • zaključili ste usposabljanje v okviru inovativnih projektov za zaposlovanje.

Kdaj se ne morete vključiti v program »Zaposlimo mlade«?

V program »Zaposlimo mlade« se ne morete vključiti:

  • če ste imeli v zadnjih 12-ih mesecih pri istem delodajalcu že sklenjeno pogodbo o zaposlitvi;
  • če bi se samozaposlili pri poslovnem subjektu, v katerem ste lastnik ali solastnik ali ustanovitelj in ga hkrati tudi osebno vodite ali imate v njem status prokurista.

Pravni nasvet

Svetujemo vam, da preverite ali ste upravičeni do subvencije!

Pri tem vam lahko pomagamo. Za vas lahko pripravimo pogodbo o zaposlitvi za določen ali nedoločen čas. Pomembno je, da ne izgubljate časa ter da je pogodba o zaposlitvi pripravljena v skladu z zahtevami javnega povabila.

Pomembno je, da ne izgubljate časa ter da je pogodba o zaposlitvi pripravljena v skladu z zahtevami javnega povabila. Svetujemo vam, da pripravo pogodbe o zaposlitvi zaupate strokovnjakom, saj ste lahko le tako prepričani, da je pogodba pripravljena v skladu z zakonodajo.

Pogodbo o zaposlitvi vedno pripravimo individualno, kar pomeni, da bomo pogodbo pripravili v skladu z vašimi zahtevami ter veljavno zakonodajo; veljavnim Zakonom o delovnih razmerjih, kolektivnimi pogodbami in morebitnimi internimi akti.

Prav tako lahko za vas pripravimo pravilnike, ki ste jih dolžni imeti v skladu z veljavno zakonodajo.

[wpsr_facebook]

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search