Skip links
Rok za oddajo

Rok za oddajo je mesec in pol daljši!

V letu 2017 bo mesec in pol več časa za oddajo napovedi za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem. Rok za oddajo napovedi je 28. februar in ne 15. januar, kot je bilo to v preteklih letih, sporočajo s Finančne uprave RS (Furs).

[seminar id=”70680″ txt=”Kaj pa vi, se počutite varne na delovnem mestu?”]

Zavezanci, ki so v letu 2016 fizičnim osebam oddali v najem premično ali nepremično premoženje, morajo vložiti napoved za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem. To morajo storiti najpozneje do 28. februarja 2017.

Prijava na usposabljanje

Rok za oddajoS spremembo Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2i) se je rok za oddajo napovedi prestavil na konec februarja.

Rok za oddajo je mesec in pol daljši: za koga?

Napovedi niso dolžni vložiti zavezanci, ki so dosegli dohodek iz najema skupnih prostorov v večstanovanjskih stavbah preko upravnikov.

Zavezanec rezident Slovenije je dolžan napovedati vse dohodke iz oddajanja premoženja v najem.

Prijava na usposabljanje

Zavezanec – nerezident je dolžan napovedati le dohodek iz oddajanja premoženja v najem, ki ima vir v Sloveniji.

[tweet]V letu 2017 bo mesec in pol več časa za oddajo napovedi za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem.[/tweet]

Navedena napoved se vloži preko portala eDavki ali na pristojni finančni urad (kjer ima zavezanec prebivališče) na predpisanem obrazcu »Napoved za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem«.

 

Prijava na usposabljanje

Vir: Furs

[wpsr_facebook]

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search