Skip links
kako zadržati delavce

Kako zadržati delavce v podjetju? Kaj jim lahko ponudite?

Kako zadržati delavce?

Kako zadržati delavce v podjetju? To je pogosto vprašanje, ki si ga zastavlja veliko podjetij. Kaj lahko storijo podjetja, da jim zaposleni, v katere vlagajo, ne zbežijo k drugim delodajalcem? Mimogrede – bi želeli ustanoviti podjetje? Pišite nam na data@data.si za več informacij!

Odprite s.p. ali d.o.o. na DATA točki! Pokličite na 01/600-1530!

Je čas za ukrepe?

Če se podjetje sooča z visoko fluktuacijo delavcev, je mogoče čas za ukrepe. Bo treba spremeniti odnos do zaposlenih? Če prihaja do visoke stopnje fluktuacije kadra, se seveda pojavlja vprašanje: »Kako zadržati delavce?« Torej kako v podjetju obdržati dobre kadre? In kako privabiti nove sodelavce na lažji način?

Opravite informativni izračun plače!

Finančna motivacija

V današnjih časih je dobra in primerna plača skoraj zagotovo na prvem mestu. Delodajalec lažje zadrži kader, če v svoji panogi ne ponuja najnižjih plač. Je pa seveda treba s plačami tudi slediti dogajanju v družbi (npr. inflacija). Če se v podjetju sprašujete, kako zadržati delavce, so mogoče rešitev tudi nagrade. Vsekakor je več možnosti, da zaposleni ostane pri delodajalcu, če je vsako dodatno opravljeno delo dodatno plačano. Mimogrede, kmalu bo aktualno tudi izplačilo božičnic.

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

podjetniško svetovanje

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Tudi splošno zadovoljstvo v podjetju lahko zelo vpliva

Zelo pomembno je tudi splošno zadovoljstvo v podjetju in odnosi v kolektivu. Če ti niso dobri, bodo zaposleni odhajali tudi, če bo imeli visoke plače. Kako zadržati delavce? Vsekakor pomagajo pohvale. Zaposlenim je potrebno jasno povedati, da cenite njihovo delo in ste z njimi zadovoljni. Za njih se je potrebno vzeti čas in jim prisluhniti. Zaposlenim je treba pokazati tudi, da vas skrbi za njihovo zdravje. Spodbujati jih potrebno k zdravi prehrani, gibanju, odmorom. Lahko jim ponudite tudi brezplačno sadje ipd.

Preberite tudi – Božičnica 2022, jo bo vaše podjetje izplačalo?

Kako zadržati delavce – kaj še?

Kaj je še pomembno, ko se sprašujete, kako zadržati delavca? Delodajalec mora ustvariti realno sliki o tem, kaj lahko zaposleni naredi v njegovem delovnem času. V kolikor bo delavec preobremenjen, bo začel razmišljati o odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Enako se lahko zgodi, če bo zaposleni videl, da nima več možnosti napredovanja. Takemu delavcu je mogoče smiselno ponuditi možnost dela na drugih oddelkih, kjer se bo lahko naprej karierno razvijal.

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search