Skip links
čistilni servis

Dobra poslovna priložnost: Čistilni servis

Sodoben način življenja mnogim ljudem onemogoča, da bi našli dovolj časa za pospravljanje prostorov svojega stanovanja oziroma hiše. Zato mnogi iščejo pomoč v gospodinjstvu oziroma pri čiščenju. Različne čistilne servise pa najemajo tudi podjetja in javne ustanove. Čistilni servis zato utegne biti dobra poslovna ideja, kar opažajo tudi referenti VEM točke Data. Vse pogosteje namreč bodoči podjetniki ob ustanovitvi podjetja za dejavnost izberejo čiščenje. Dejavnost lahko registrirate kot fizična oseba in s tem postanete samostojni podjetnik, lahko pa se s to dejavnostjo ukvarjate tudi kot pravna oseba (ustanovitev d. o. o.).

[seminar id=”70677″ txt=”Je čiščenje vaš hobi? Veste, da lahko z njim tudi zaslužite?”]

Kdaj je smiselno izbrati ustanovitev s. p. in kdaj ustanovitev d. o. o., lahko preberete v prispevku Ustanovitev s. p. ali d. o. o. – kaj je boljše za vas?. Vse informacije, ki jih potrebujete pred ustanovitvijo podjetja, pa dobite tudi na brezplačnem izobraževanju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Katero dejavnost morate registrirati za čistilni servis?

čistilni servisMed dejavnost Splošnega čiščenja stavb, ki se v Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) umešča pod šifro 81.210, spada:

  • splošno (nespecializirano) čiščenje stavb,
  • čiščenje pisarn in poslovnih prostorov, tovarn, trgovin, uradov, drugih poslovnih in stanovanjskih stavb,
  • čiščenje dela zunanjosti stavb (izložb, pasaž).

Čistilni servis, v sklopu omenjene dejavnosti, lahko nudi tudi generalno čiščenje stanovanja. To zajema čiščenje keramike, sanitarne opreme, pohištva, bele tehnike, posode, pospravljanja oblačil in drugo.

Čistilni servis kot dodatno storitev strankam lahko tudi prodaja čistila. Za nakup in prodajo čistil boste morali registrirati naslednji dejavnosti: 46.120 Posredništvo pri prodaji goriv, rud, kovin, tehničnih kemikalij in 47.990 Druga trgovina na drobno zunaj prodajaln, stojnic in tržnic.

S. p., d. o. o., ali popoldanski s. p.

Postopek registracije podjetja, bodisi s. p. bodisi d. o. o., lahko hitro in enostavno opravite na VEM točki Data. Naši podjetniški strokovnjaki bodo poskrbeli, da bo proces ustanovitve potekal nemoteno in profesionalno. Preverite, kaj rabite prinesti na VEM točko Data, če želite registracijo podjetja urediti pri nas. Za čistilni servis lahko odprete tudi popoldanski s. p., če ste že nekje zaposleni za polni delovni čas.

Ko pa bo vaš čistilni servis postal uspešen in dela ne boste več zmogli opravljati sami, bo čas za zaposlitev pomočnikov. Vse zakonske obveznosti glede zaposlovanja delavcev lahko prav tako uredite na VEM točki Data (npr. prijavo v obvezna socialna zavarovanja).

Čistilni servis je le ena izmed dejavnosti, ki utegnejo postati vaša poslovna priložnost. Če imate druge ideje oziroma hobije, lahko na izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo izveste, kako z njimi lahko (dodatno) zaslužite.

Prijava na izobraževanje

[wpsr_facebook]

Leave a comment

Home
Account
Cart
Search