Skip links

Kako odpreti masažni salon?

Imate željo postati podjetnik in odpreti svoj masažni salon, pa ne veste kako se tega lotiti? Ponujamo vam informacije, ki vam bodo olajšale začetek vaše podjetniške poti.

Kako odpreti masažni salon?Za opravljanje dejavnosti masaže je potrebno pri postopku registracije podjetja izbrati šifro dejavnosti iz Standardne klasifikacije dejavnosti 2008 – 96. 040 Dejavnosti za nego telesa. Sem spadajo dejavnosti za izboljšanje telesnega počutja in za sprostitev, ki jih opravljajo turške kopeli, savne in parne kopeli, solariji, saloni za hujšanje, saloni za masažo. Pomembno je opozoriti, da fizioterapevtska masaža ne spada zraven!

Da boste dejavnosti za nego telesa opravljali v skladu z zakonodajo, morate poskrbeti tudi za ustrezne prostorske pogoje za opravljanje masaže. Prostori morajo imeti temperaturo najmanj 24 stopinj C, mikroklima mora biti primerna. Masažna mesta morajo biti ločena med seboj in ločena od  čakajočih strank. V delovnem prostoru mora biti za vsako stranko ležalnik, prekrit z rjuho, omarica ali voziček za delovne pripomočke in prostor za odlaganje obleke. Površine, na katerih se pripravljajo pripravki za nego strank, mora biti odporna proti kemikalijam. Priporočljiva je uporaba pribora za enkratno uporabo.

Za več informacij smo vam na voljo svetovalci podjetja DATA na specialističnih individualnih svetovanjih. Za registracijo podjetja obiščite spletno stran Registracija podjetja, kjer vam bodo naši izkušeni strokovnjaki z veseljem pomagali pri vaši podjetniški poti.

Pripravila Maja Bohar

Pridružite se nam na naši Facebook strani s klikom na gumb[wpsr_facebook type=”send” showfaces=”0″ width=”150″]


Leave a comment

  1. Post comment

    Primož Peterlin says:

    Pozdravljeni,

    zanima me ali je v salonu nujno potreben tudi umivalnik za roke. Ali je lahko v sosednji sobi.

    1. Spoštovani, vse informacije glede higiene navaja Pravilnik o minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojih za opravljanje dejavnosti higienske nege in drugih podobnih dejavnosti. O tem, kakšni so ostali pogoji za registracijo masažnega salona, pa pišemo tukaj: https://data.si/blog/2016/10/17/masazni-salon-pogoji-za-opravljanje-dejavnosti/. V kolikor imate v zvezi s tem še druga vprašanja, vas vabimo, da nam pišete na data@data.si ali pokličete naše podjetniške svetovalce na 01 600 1530. Lep pozdrav, Data d. o. o.

  2. POZDRAVLJENI, RES ME ZANIMA ZA TO VAŠO OBJAVO ,IMAM PRAKSO ŽE NAREJENO ZA KLASIČNO MASAŽO,OSTALO MORAM ŠE NAREDITI IZPITE ,DELAL SEM JO V ŠOLI HIGEJI,KER NIMAM SVOJEGA PROSTORA SE BOM MORAL ZNAJTI SAM ,ZA OSTALE INFORMACIJE BOM PA POKLICAL DUŠAN LP.

    1. Spoštovani, sicer iz vašega komentarja ne moremo razbrati konkretnega vprašanja, a gotovo vam bo v pomoč vsebina spodnjega prispevka. V njem smo zapisali, da za opravljanje masaže, ki ni fizioterapevtska, zakon ne predpisuje posebnih pogojev. Več informacij pa vam lahko posredujejo svetovalci na naši VEM točki, kjer lahko tudi hitro in brezplačno ustanovite podjetje. Lep pozdrav, Data d.o.o.

Home
Account
Cart
Search